Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vācijā bandu noziegumu skaits sasniedzis augstāko līmeni kopš 2006.gada

Vācijā pērn bandu noziegumu skaits sasniedzis augstāko līmeni kopš 2006.gada, otrdien paziņojis iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Savā ikgadējā ziņojumā par organizēto noziedzību valstī viņš pastāstījis, ka 2014.gadā sākta izmeklēšana 108 lietās par noziedzīgu bandu darbību un 27 gadījumos šajās lietās iesaistītas poļu bandas, kas lielākoties zagušas Vācijā automašīnas, lai tās nogādātu Polijā. 16 lietās figurējušas bandas no pašas Vācijas, 11 - no Lietuvas un deviņas - no Gruzijas.

Lai nākotnē atvieglotu cīņu pret organizēto noziedzību, valdība izstrādājusi likumprojektu, kas nosaka, ka jau pati piederība pie noziedzīgas bandas atzīstama par noziedzīgu darbību, pastāstījis ministrs.

Kā norādīts ziņojumā, pagājušajā gadā kopumā turpinājusies izmeklēšana 571 organizētās noziedzības lietā - mazliet mazāk nekā gadu pirms tam, kad šis skaitlis sasniedza 580, savukārt šajās lietās iesaistīto aizdomās turēto skaits gada laikā sarucis no 9155 līdz 8700.

Tikmēr policistu arodorganizācijas GdP vadītāja vietnieks Dītmars Šilfs atzinis, ka cīņu pret organizēto noziedzību "aizvien vairāk aizēno jauni pienākumi - cīņa pret islāmistu terorismu, labējo ekstrēmismu un kibernoziegumiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits