Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācija mudina Grieķiju ņemt piemēru no Latvijas un agresīvāk cirpt tēriņus

Finanšu krīzē nonākušajai Grieķijai būtu jāņem piemērs no Latvijas un Īrijas, kuras īstenojušas agresīvus tēriņu un algu apcirpšanas pasākumus, lai samazinātu deficītus savos budžetos, otrdien paziņoja Vācijas Finanšu ministrijas pārstāvis.

"Mēs likām saprast, ka bumba ir laukuma Grieķijas pusē. Grieķijai ir jāīsteno papildu pasākumi [tēriņu samazināšanas jomā]," viņš sacīja Briselē notiekošajā Eiropas Savienības valstu finanšu ministru apspriedē.

Tās dalībnieki pieprasīja, lai līdzās jau paziņotajiem algu samazināšanas pasākumiem Atēnas tuvāko 30 dienu laikā spertu papildu soļus samilzušā budžeta deficīta samazināšanai.

Apspriedē tomēr netika paziņots, kādus konkrētus atbalsta pasākumus vai palīdzību varētu sniegt Grieķijai, ja situācija kļūtu nekontrolējama, - pagājušajā ceturtdienā pēc ES samita, kurā tika izteikts politisks atbalsts Grieķijai, izskanēja, ka pasākumu būtība kļūšot zināma 16.februārī.

"Spiediens uz Grieķiju, lai panāktu, ka tā līdz 16.martam izskata papildu tēriņu samazināšanas pasākumus, tika skaidri apstiprināts," paziņoja Austrijas finanšu ministrs Jozefs Prells, atzīstot, ka pagaidām vienošanās par atbalsta pasākumiem nav panākta.

"Tas, kas izdarīts līdz šim, nav pietiekami. Nepieciešami papildu pasākumi attiecībā uz nodokļiem un tēriņiem, ja Grieķija vēlas atgūt tirgus uzticību," norādīja Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs.

Tikmēr Atēnās otrdien triju dienu streiku sāka Grieķijas muitas un nodokļu inspekcijas darbinieki, protestējot pret valdības plānu samazināt atsevišķas šo institūciju darbinieku prēmijas un iesaldēt algas. Līdzīgs streiks jau notika 4. un 5.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits