Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vācijā plānots terorakts, izmantojot modeļu lidmašīnas

Vācijas varasiestādes atklājušas teroristu plānu sarīkot sprādzienus, izmantojot ar tālvadību vadāmus lidmašīnu modeļus, otrdien paziņojusi federālā prokuratūra.

Policijas elites vienības otrdien pārmeklēja deviņus objektus Vācijas dienvidos un austrumos uz aizdomu pamata "par smagu pret valsti vērstu aktu" gatavošanu Karlsrūē Vācijas dienvidrietumos.

Saistībā ar šo lietu tika pārmeklēti arī objekti Beļģijā. Tomēr neviens arests nav veikts, un policija atteicās sniegt plašāku informāciju par aizdomās turamajiem un to mērķiem.

Šodien veikto "reidu mērķi ir savākt pierādījumus par iespējamiem uzbrukumu plāniem un gatavošanos, kā arī informāciju par līdzekļiem radikālā islāmistu terorisma finansēšanai", informēja prokuratūra. Galvenie aizdomās turamie ir divi Tunisijas izcelsmes vīrieši, bet policija meklē arī četras personas, ar kurām viņi kontaktējušies. Viņi tiek turēti aizdomās par džihāda finansēšanu. Vēl viena persona ir apsūdzēta naudas atmazgāšanā.

Raidorganizācija SWR ziņo, ka vairāki aizdomās turamie ir studējuši Štutgartē, kur daži no viņiem specializējušies aeronautikā un studiju ietvaros strādājuši ar lidmašīnu modeļiem, kas aprīkoti ar navigācijas iekārtām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits