Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijā streiko vilcienu mašīnisti

Nespējot vienoties ar valsts dzelzceļa uzņēmumu Deutsche Bahn par darba samaksu un īsāku darba nedēļu, arodbiedrība GDL, kas pārstāv lielu daļu Vācijas vilcienu mašīnistu, šodien izsludinājusi jaunu 24 stundu streiku.

Streiks pasažieru vilcienu līnijās sākās plkst.2 (plkst.3 pēc Latvijas laika). Šis būs jau sestais streiks pašreizējā strīdā par algām, un tas seko pagājušajā nedēļā notikušajam 35 stundu streikam, kas izraisīja ceļošanas apgrūtinājumus tūkstošiem dzelzceļa pasažieru.

GDL norāda, ka "Deutsche Bahn" nav spējusi līdz noteiktajam termiņam svētdienas vakarā izteikt uzlabotu rakstisku piedāvājumu.

"Deutsche Bahn" pirmdien nesekmīgi centās panākt, lai Frankfurtes Darba tiesa nolemj apturēt streiku, un pēc tam paziņoja par nodomu pārsūdzēt lēmumu Hesenes Darba tiesā.

Prrasību tiesā paredzēts izskatīt šodien ap pusdienlaiku. Ja Hesenes Darba tiesa nolems apturēt streiku, GDL būs jāpakļaujas, tomēr nebūs viegli ātri atjaunot dzelzceļa satiksmi normālā režīmā.

GDL un "Deutsche Bahn" jau mēnešiem ilgi cenšas panākt vienošanos par jaunu darba koplīgumu. Galvenā aizķeršanās saistīta ar arodbiedrības prasību maiņu darbiniekiem nedēļā nostrādāto stundu skaitu samazināt no 38 līdz 35 stundām, neradot zaudējumus uzņēmumam.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits