Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vācija un Francija kopīgi vērsīsies pret galēji labējiem EP vēlēšanās

Vācija un Francija vēlas atdzīvināt savstarpējās attiecības un plāno kopīgiem spēkiem stāties pretī galēji labējiem un eiroskeptiķiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās, otrdien atklāja Vācijas Ārlietu ministrijai tuvu stāvoši avoti.

Anonīmie avoti vēsta, ka, tuvojoties maijā gaidāmajām vēlēšanām, Vācija un Francija gatavojas nākt klajā ar kopēju "skaidru proeiropeisku vēstījumu", kura mērķis ir enerģiski stāties pretī "populistu un eiroskeptiķu nacionālistiskajām un neiecietīgajām kampaņām".

Pēdējo dienu laikā abas puses, kā izskatās, spērušas vairākus soļus pretī domstarpību mazināšanai. Berlīne atzinīgi vērtēja Francijas prezidenta Fransuā Olanda "sociāldemokrātiskās reformas", kas tika izziņotas pagājušajā nedēļā, lai atdzīvinātu Francijas ekonomiku, un ir piedāvājusi loģistikas atbalstu Francijas militārajai operācijai Centrālāfrikas Republikā (CĀR).

Gaidāms, ka pēc sestdienas telefonsarunas Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers un viņa Francijas kolēģis Lorāns Fabiuss apspriedīs konkrētus pasākumus, tostarp kopējas vizītes nemierīgajās Eiropas kaimiņvalstīs, informēja avoti. Ministri arī gatavojas apspriest sadarbību attiecībās ar ASV un valstīm Aizsahāras Āfrikā, kā arī atbalstu Austrumeiropas valstīm to eirointegrācijas centienos.

Šteinmeiers kādā nesen sniegtā intervijā norādīja, ka Eiropa nevar pamest Franciju vienu tās centienos atjaunot kārtību vardarbības plosītajā CĀR.

Pagājušajā nedēļā ministrs arī veltīja atzinīgus vārdus Francijas drosmīgajai ekonomiskās politikas maiņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits