Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vācijas policija: Lidostu ķermeņa skeneri ir nelietderīgi

Vācijas Hamburgas lidostā testētie ķermeņa skeneri izpelnījušies negatīvu policijas novērtējumu, jo septiņos gadījumos no desmit nevajadzīgi izraisa trauksmi, sestdien raksta izdevums "Welt am Sonntag".

Izdevums atsaucas uz policijas ziņojumu, ka 35% no skeneros pārbaudītajiem 730 000 pasažieru izraisījuši trauksmi, lai arī bijuši pilnīgi nevainīgi.

Iekārtām problēmas ar atpazīšanu radīja vairāki apģērba slāņi, zābaki, rāvējslēdzēji un pat ieloces, bet 10% gadījumu trauksmi iedarbināja pasažiera poza.

Policija aicina skenerus padarīt mazāk jūtīgus pret kustībām un noteiktiem apģērba veidiem un uzlabot programmnodrošinājumu. Viņi arī norāda, ka ASV ražotājam "L3 Communications" vajag padarīt to darbību ātrāku.

Pēc desmit mēnešus ilgajām pārbaudēm, kas sākās pagājušā gada 27.septembrī, federālajai policijai vairs nav intereses veikt tālākas pārbaudes ar skeneriem, ja vien nebūs pieejami jauni daudz efektīvāki modeļi, raksta "Welt am Sonntag".

Eiropas Parlaments 6.jūlijā atbalstīja ķermeņa skeneru uzstādīšanu lidostās, tiesa gan ar nosacījumu, ka pasažieriem būs tiesības atteikties no šo iekārtu pielietošanas viņu pārmeklēšanā.

Ķermeņa skeneru izmantošana lidostās pērn izraisīja skandālu ASV, jo skeneri rada cilvēka ķermeņa grafisku attēlu un tādējādi iemantojuši nosaukumu "kailie skeneri".

Arī vairākās citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tostarp Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē, Itālijā un Somijā, ķermeņa skeneri jau tikuši izmēģināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits