Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vācijas prese asi nosoda grieķu protestus Merkeles vizītes laikā

Vācijas laikraksti trešdien pauda vienotu nosodījumu Grieķijas iedzīvotājiem, kas, protestējot pret kancleres Angelas Merkeles vizīti Atēnās, otrdien rīkoja plašas demonstrācijas.

"Vācija TO nav pelnījusi," liecina uzraksts laikraksta Bild pirmajā lapā, kurā izvietots arī attēls ar grieķu protestētājiem nacistu formas tērpos, kas demonstrē Hitlera sveicienu un rokās tur karogus ar kāškrustiem. "Nelabumu izraisoši protesti pret Merkeli Atēnās. Un mēs joprojām maksājam vairāk," vēsta laikraksts. "Grieķija, pietiek. Jūs nevarētu izdomāt neko nepateicīgāku. Grieķijai, kas sevi vakar parādīja Atēnu centrā, nav vietas eirozonā," teikts Bild redaktora slejā.

Savas vizītes laikā Merkele Atēnās atzinīgi novērtēja Grieķijas īstenotos pasākumus un mudināja to turpināt reformu "grūto ceļu". Taču vairums vācu mediju šo vizīti nodēvējuši par neveiksmīgu centienos satuvināt abas valstis pēc vairākus gadus ilgušajām sliktajām attiecībām, lielai daļai grieķu Merkeli vainojot par taupību, kas īstenota apmaiņā pret starptautisko aizdevumu.

"Merkeles vizīte bija paredzēta kā labas gribas žests, taču ir maz cerību, ka viņas kluso līdzcietības izpausmi demonstranti sadzirdēja," vēsta laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Tikai tad, kad viņi apjautīs, ka "ceturtais reihs" nav vainīgs pie viņu ciešanām, grieķi ieraudzīs gaismu tuneļa galā, uz kuru norādīja kanclere," uzsver laikraksts. Arī izdevums Tagesspiegel pauž bažas, ka kancleres pausto vēstījumu apslāpējuši protesti.

Kā ziņots, otrdien Grieķijas galvaspilsētā kopumā bija pulcējušies aptuveni 25 000 demonstrantu. Šī bija Merkeles pirmā vizīte Grieķijā, kopš šo valsti pirms trim gadiem skāra smagā parādsaistību krīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits