Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vācijas prokuratūra slēdz pret eksministru sākto izmeklēšanu plaģiātismā

Vācijas prokuratūra trešdien paziņoja, ka pārtraukusi pret bijušo Vācijas aizsardzības ministru Karlu Teodoru cu Gutenbergu sākto izmeklēšanu plaģiātisma lietā.

Hofas pilsētas prokuratūra Gutenberga dzimtajā Bavārijas federālajā zemē paziņoja, ka par šādu soli izšķīrusies pēc tam, kad bijušais ministrs ziedojis 20 000 eiro (14 056 latus) labdarībai ar vēzi slimajiem bērniem. Šāda prakse ir ierasta parādība salīdzinoši mazu likumpārkāpumu gadījumos.

Kā jau ziņots, Gutenbergs, kurš savulaik tika uzskatīts par iespējamo kandidātu uz kanclera krēslu, demisionēja šā gada martā, kad plaģiātisma dēļ tika anulēts viņa doktora grāds.

Gutenbergs tika apsūdzēts autortiesību pārkāpšanā, jo viņa doktora darbā bez atsaucēm bija kopēts citu darbu saturs.

Prokuratūras sniegtā informācija liecina, ka par eksministru saņemtas 199 sūdzības, bet tikai viena nākusi no autora, kura darbs ticis nokopēts.

Prokurori ir rūpīgi izpētījuši Gutenberga disertāciju, meklējot plaģiātismu, un secinājuši, ka saskaņā ar krimināltiesībām tikai "23 lappuses teksta uzskatāmas par autortiesību pārkāpumu".

"Tādēļ tiesa un prokuratūra secināja, ka 20 000 eiro liels maksājums labdarības organizācijai novērstu sabiedrības interesi no kriminālas izmeklēšanas," paziņoja prokuratūra.

Pašreiz Gutenbergs kopā ar ģimeni dzīvo ASV. Plānots, ka nākamajā nedēļā tiks laisti klajā viņa jaunie memuāri, un medijos jau cirkulē baumas par viņa iespējamo atgriešanos uz politiskās skatuves 2013.gadā, kad Vācijā notiks parlamenta vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits