Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vācijas varas iestādes atņem darba imigrantiem nabadzības pabalstu

Vācijas valdība pieņēmusi lēmumu turpmāk neizmaksāt darba imigrantiem no virknes Eiropas Savienības (ES) valstu nabadzības pabalstu (Hartz-IV), vēsta aģentūra dpa, atsaucoties uz laikrakstu Frankfurter Rundschau. Izdevums informē, ka Vācijas Federālā darba aģentūra (BA) izsūtījusi Darba biržām lēmumu, saskaņā ar kuru pilsoņi no 17 ES valstīm, kuras parakstījušas 1953. gada līgumu par sociālo nodrošinājumu, turpmāk nevarēs pretendēt uz pabalstiem Vācijā.

Starp līgumu parakstījušajām ES valstīm ir vairākas valstis, kurās ekonomiskās krīzes dēļ nopietni pieaudzis bezdarba līmenis. Tā pabalstus Vācijā vairāk nesaņems iebraucēji no Grieķijas, Itālijas, Portugāles un Spānijas. Pēc Frankfurter Rundschau rīcībā esošās informācijas, šādi varas iestādes vēlas apturēt imigrantu no nabadzīgajām eirozonas valstīm ierašanos valstī.

Atbilstošs lēmums valsts iestādēm nosūtīts vēl 23. februārī, tomēr zināms par to kļuvis tikai tagad, un dokuments uzreiz kļuva par iemeslu trīdam starp valdošo koalīciju un opozīciju. Sociāldemokrāti un Zaļie asi kritizē valdības taktiku, dēvējot tās rīcību par „Eiropas solidaritātes principa vienpusēju pārkāpšanu”.

Tomēr valdība kritiku noraida. Vācijas Darba ministrijas pārstāvis Jenss Flosdorfs (Jens Flosdorff) oficiāli paziņoja, ka lēmums nenozīmē solidaritātes ar citām ES valstīm pārkāpšanu, bet gan gluži pretēji – pateicoties šim lēmumam sistēma kļuvusi vienota visiem, jo agrāk, piemēram, imigranti no Spānijas saņēma nabadzības pabalstus, kamēr imigrantiem no Polijas tie netika piešķirti. Pēc viņa vārdiem, Vācijai ir nepieciešami kvalificēti ārvalstu darbinieki, kuri nes labumu valsts ekonomikai, taču tajā pašā laikā vācu viesmīlība neparedz ārzemnieku iekļaušanu Vācijas sociālajā sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits