Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ES vēlas "iedvest dzīvību" Baltkrievijas opozīcijā

Baltkrievijā tuvojoties parlamenta vēlēšanām, Eiropas Savienība (ES) vēlas "iedvest dzīvību" Baltkrievijas opozīcijā, telekanālam Euronews apliecināja ES paplašināšanas komisārs Štefans Fīle.

Viņš arī norādīja, ka ES attiecībās ar Baltkrieviju izvērtusi "gudras" sankcijas pret atsevišķām amatpersonām un uzņēmumiem, vienlaikus palielinot palīdzību pilsoniskajai sabiedrībai, pirmdien vēsta tīmekļa medijs Telegraf.

Opozicionāru vidū nav vienotas nostājas attiecībā uz rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām. Dažu politisko spēku pārstāvji sola vēlēšanas boikotēt, pieprasot, lai varasiestādes izmaina vēlēšanu likumus, atbrīvo apcietinātos opozicionārus un ļauj opozicionāriem aktīvāk piedalīties vēlēšanu komisiju darbā. Citas opozīcijas partijas un kustības iestājas par dalību vēlēšanās.

Savukārt Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Lidija Jermošina uzskata, ka opozīcijas partijas diez vai atteiksies no piedalīšanās vēlēšanās, jo tādējādi varas pretinieki riskē zaudēt Rietumu finanšu palīdzību.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko šomēnes apliecināja, ka ir nolēmis valstī pakāpeniski īstenot politiskas reformas. "Mēs pētām zināmas tendences, kas pasaulē patlaban izvēršas. Un, protams, mēs savu politisko sistēmu pielāgosim un modernizēsim," sacīja prezidents. Valdībai "vienmēr jābūt vienu soli priekšā procesiem, kas šeit notiks".

Tuvākas detaļas par šo ieceri viņš neatklāja, vien norādīja, ka reformas tiks īstenotas pakāpeniski pēc šā gada beigās paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits