Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija un Ukraina vienojas par gāzes piegādēm līdz marta beigām

Pirmdien Briselē notikušajās pārrunās Maskava un Kijeva vienojās par gāzes piegādēm Ukrainai līdz marta beigām, tādējādi nodrošinot arī piegādes Eiropai, paziņojusi Eiropas Savienība (ES).

Krievijas valsts gāzes koncerns Gazprom pagājušajā nedēļā draudēja pārtraukt gāzes piegādes Ukrainai un tā vietā novirzīt piegādes uz okupētajām Austrumukrainas teritorijām.

"Es esmu apmierināts, ka mums izdevās nodrošināt ziemas vienošanās pilnīgu realizēšanu piegādes vajadzībām Ukrainai," pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents un enerģētikas savienības komisārs Marošs Šefčovičs, norādot uz līgumu, kas noslēdzas 31.martā un kuru Krievija draudēja atcelt.

"Tāpat mēs vienojāmies īstenot trīspusējas pārrunas par ziemas vienošanās turpināšanu. Es esmu no jauna pārliecinājies, ka gāzes piegādes ES tirgiem saglabājas drošas," sacīja Šefčovičs.

Šāda vienošanās panākta pēc gandrīz piecu stundu ilgušām pārrunām starp Šefčoviču, Krievijas enerģētikas ministru Aleksandru Novaku un viņa Ukrainas kolēģi Vladimiru Demčišinu.

Krievijas un Ukrainas nesaskaņas bija apdraudējušas gāzes piegādes ES, kas aptuveni trešdaļu savām vajadzībām nepieciešamās gāzes saņem no Krievijas.

ES paziņoja, ka abas puses vienojušās pagaidām neapspriest gāzes piegādes okupētajām Austrumukrainas teritorijām un pārrunāt tās vēlāk.

Krievijas un Ukrainas pārstāvji uz pārrunām par tā dēvēto vasaras vienošanos tiksies līdz marta beigām.

Saspīlējums abu valstu starpā saasinājās pagājušajā mēnesī, kad Gazprom sāka tiešās gāzes piegādes okupētajām Austrumukrainas teritorijām un pieprasīja Ukrainai par tām samaksāt.

Krievijas atbalstīto teroristu bandu vadoņi Austrumukrainā paziņoja, ka Kijeva ir pēkšņi pārtrauksi gāzes piegādes, un lūdza piekļuvi Krievijas gāzei.

Kā vēstīts, oktobrī Krievija un Ukraina panāca vienošanos par gāzes piegādēm.

Krievija piekritusi ziemas periodā nodrošināt dabasgāzes piegādes Ukrainai, līdz ar to nodrošinot arī gāzes piegādes Eiropas Savienībai caur Ukrainas teritoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits