Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Samitā apstiprināts plāns bezvīzu režīma ieviešanai starp ES un Krieviju

Eiropas Savienības (ES) un Krievijas samitā Briselē, kas beidzās ceturtdien, apstiprināts plāns bezvīzu režīma ieviešanai starp ES un Krieviju. Latvija atbalsta bezvīzu režīma ieviešanu, ja tiek izpildīti visi priekšnosacījumi.

Ārlietu ministrijas (ĀM) runasvīrs Jānis Sīlis pastāstīja, ka samitā ir apstiprināts Kopīgo soļu (Common Steps) dokuments, kas dod iespēju runāt par bezvīzu režīma ieviešanu.

"Tas ir kompromisa dokuments par kopīgo izpratni, par to, kas jāpaveic, lai nonāktu pie bezvīzu režīma. Bezvīzu režīms netiks ieviests automātiski," uzsvēra Sīlis.

Latvija atbalsta iespējamu bezvīzu režīmu starp Eiropas Savienību un Krieviju pēc tam, kad tiks izpildīti visi nepieciešamie priekšnosacījumi jeb kopīgie soļi šāda režīma ieviešanai.

"Latvijai ir svarīgi, lai visi nepieciešamie priekšnosacījumi tiktu ieviesti kvalitatīvi un pilnīgi," norādīja Sīlis un piebilda, ka šo pozīciju jau savulaik pauda toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers 2010.gadā vizītes laikā Krievijā. "Bezvīzu režīmam jāatbilst Latvijas interesēm, jāveicina Latvijas tūrisma industrijas un Latvijas uzņēmēju intereses un interešu aizstāvība Krievijā," vēl norādīja ĀM runasvīrs.

Sīlis pastāstīja, ka kopīgo soļu dokumentā ir uzskaitīti konkrēti pasākumi tādās jomās kā dokumentu drošība, nelegālās migrācijas apkarošana, biometrija, sadarbība tieslietās, atsevišķos ārlietu aspektos un citās jomās, kas abām pusēm jāizpilda, lai varētu sākt sarunas par iespējamu bezvīzu režīma ieviešanu.

"Tagad var sākties mērķtiecīgs darbs, lai nākotnē varētu nonākt pie bezvīzu režīma starp ES un Krieviju," apliecināja Sīlis.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais prezidents Valdis Zatlers, uzturoties oficiālajā vizītē Krievijā, paziņoja, ka Latvija atbalsta bezvīzu režīmu starp Krieviju un Eiropas Savienību (ES).

Arī jaunais Latvijas prezidents Andris Bērziņš paudis atbalstu bezvīzu režīmam starp ES un Krieviju.

Jau 2007.gada sākumā Latvijas Ārlietu ministrija atkārtoti apstiprināja atbalstu 2003.gada 31.maijā Sanktpēterburgā pieņemtajam ES un Krievijas paziņojumam par darbu pie bezvīzu režīma ieviešanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits