Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslai nogalināts 21 palestīnietis

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā kopš piektdienas ir nogalināts 21 un ievainoti 73 palestīnieši, pirmdien paziņoja mediķi.

Pirmdienas rītā Izraēlas gaisa spēki veica vismaz astoņus uzlidojumus, nogalinot trīs un ievainojot 41 palestīnieti. Divos no šiem uzlidojumiem gāja bojā divi grupējuma Islāma džihāds kaujinieki 24 gadu vecumā un tika ievainoti vēl divi palestīnieši pie Hanjunisas pilsētas Gazas joslas dienvidos. Drīz pēc tam 15 gadus vecs pusaudzis tika nogalināts un vēl seši skolēni ievainoti uzlidojumā pie Beitlahijas pilsētas Gazas joslas ziemeļos.

Izraēlas armija apstiprināja, ka pirmdien veikusi uzlidojumus vienai ieroču glabātavai un piecām raķešu palaišanas vietām.

Pirmais Izraēlas uzlidojums notika piektdienas pēcpusdienā, un tajā tika nogalināts Tautas pretošanās komitejas līderis Zuhairs al Kaisi. Izraēla apsūdzēja Kaisi, ka viņš izplānojis augustā notikušo palestīniešu kaujinieku uzbrukumu  Izraēlas Negevas tuksnesī, kurā tika nogalināti astoņi  izraēlieši.

Reaģējot uz uzbrukumu, kurā tika nogalināts Kaisi, palestīnieši sāka apšaudīt  Izraēlu ar raķetēm un jau ir izšāvuši vairāk nekā 180 raķešu. Izraēla  uz šīm apšaudēm atbild ar triecieniem no gaisa.

Izraēlas  premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien paziņoja, ka  Izraēlas gaisa triecieni Gazas joslā "turpināsies tik ilgi, cik nepieciešams".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits