Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tūkstošiem izraēliešu Telavivā demonstrācijā pret korupciju pieprasa Netanjahu atkāpšanos

Tūkstošiem izraēliešu piektdien Telavivā piedalījās demonstrācijā pret korupciju, iesaistoties pirmajā protesta akcijā pēc tam, policija bija ieteikusi korupcijā apsūdzēt premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās protesta akcijā, aicinot Netanjahu atkāpties. Transparentos bija lasāms "Noziedzības ministrs" un "Atā, Bibi", premjeru dēvējot labi zināmajā iesaukā.

Pūlis sauca "Melis, melis!", kad kāds runātājs sarkastiski atkārtoja Netajahu iecienīto atrunu uz apsūdzībām, ka "nekā nebūs, jo nekā nav".

"Šeit, laukumā, mēs solāmies cīnīties, līdz tu atkāpsies," uzrunājot demonstrantus, sacīja aktīvists Abi Binjamins. "Mēs nāksim uz šejieni tik ilgi, cik tas būs nepieciešams."

Kreisās Darba parijas bijusī parlamenta deputāte Koleta Avitala sacīja, ka demonstrācija nav tikai pret Netanjahu vien.

"Tā ir pret to, ka šī valdība atļaujas uzvesties tā, kā tā uzvedas," sacīja politiķe.

Netajahu partneri koalīcijas valdībā līdz šim premjeram pauduši atbalstu.

Izraēlas policija otrdien ieteica izvirzīt Netajahu apsūdzības divās korupcijas lietās pēc ilgi notikušas izmeklēšanas.

Lēmums par to, vai izvirzīt oficiālas apsūdzības, ir jāpieņem ģenerālprokuratūrai. Ir gaidāms, ka ģenerālprokuratūra varētu to izlemt dažu nedēļu vai mēnešu laikā.

Netanjahu, kurš ir premjerministra amatā jau apmēram 12 gadus, pēc ziņām par policijas ieteikumiem uzrunāja valsts iedzīvotājus, paziņojot, ka nav vainīgs, un solot turpināt valsts vadīšanu.

Policijas paziņojumā teikts, ka tā iesaka apsūdzēt Netanjahu kukuļņemšanā, krāpšanā un sabiedrības uzticības laušanā.

Policija ir veikusi izmeklēšanu pret Netanjahu saistībā ar aizdomām, ka viņš un viņa ģimene saņēmuši dārgas dāvanas no Holivudas producenta Arnona Milčana un Austrālijas miljardiera Džeimsa Pakera. Starp šīm dāvanām bijušas kastes ar dārgiem cigāriem, dārglietas, šampanieša pudeles un citas mantas.

Saskaņā ar policijas datiem dāvanas saņemtas no 2007. līdz 2016.gadam un to kopējā vērtība esot apmēram viens miljons šekeļu (229 000 eiro).

Policija arī izmeklējusi apgalvojumus, ka Netanjahu mēģinājis noslēgt slepenu vienošanos ar Izraēlas pārdotākā laikraksta Yediot Aharonot izdevēju Arnonu Mozesu.

Vienošanās, kas, domājams, tā arī netika noslēgta, būtu garantējusi Netanjahu pozitīvu atspoguļojumu Mozesa laikrakstā apmaiņā pret palīdzību Mozesam ierobežot konkurējošo laikrakstu Israel Hayom.

68 gadus veco Netanjahu policija ir nopratinājusi septiņas reizes saistībā ar šo izmeklēšanu. Viņš ir nosaucis šo izmeklēšanu par politisko pretinieku mēģinājumu piespiest viņu atkāpties.

Policija savos ieteikumos otrdien paziņoja, ka Netanjahu tiek turēts aizdomās par mēģinājumu palīdzēt Milčanam saņemt nodokļu atlaides Izraēlā, par palīdzēšanu viņam saņemt vīzu ASV un par viņa biznesa interešu veicināšanu.

Policija paziņoja, ka ir nopratinājusi apmēram 80 lieciniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits