Zili brīnumi ar fetas sieru
Sanāca tikt pie ziliem un violetiem jaunajiem kartupelīšiem, tāpēc tieši tos izvēlējos ielikt salātos, bet tas jau tikai izskata dēļ – garša no dzelteniem kartupeļiem neatšķiras.
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 2 porcijas
Sarežģītības pakāpe: visnotaļ elementāri
Sastāvdaļas:
- 6 mazi jaunie krāsainie kartupeļi
- sauja sviesta pupiņu
- 1 mazs brokolis
- 80–100 g salātu siera (brinza, feta u. c. pēc izvēles)
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 2 nelieli mazsālīti gurķi
Salātus var variēt, papildinot, piemēram, ar olīvām, ķirštomātiem u. c.
Mērcītei:
- 2 ēd. k. olīveļļas
- 1 tējk. Dižonas sinepju
- mazliet citrona sulas
- sāls, pipari
- svaigas dilles
Pagatavošana:
1. Sālsūdenī novāra (vai tvaicē) kartupeļus un sviesta pupiņas, pāris minūšu pirms gatavības pievienojot arī brokoļu rozetītes (kā pēdējās – lai nepārvārās). Dārzeņus mazliet padzesē.
2. Ļoti sīki sakapā sīpolu, mazsālītos gurķus sagriež pusripiņās, sieru sadrupina rupjos gabalos. Visu liek lielā salātu bļodā kopā ar dārzeņiem.
3. Pagatavo mērcīti, samaisot olīveļļu ar sinepēm, citrona sulu, sāli un pipariem.
4. Mērcīti pārlaista salātiem, pārkaisa svaigas, sakapātas dilles un ar divām karotēm salātus viegli apmaisa.
Mini patisoni ar sieru un tunci
Lūk, ideja tiem, kuri prāto, ko diez citu, izņemot marinēšanu burkās, lai iesāk ar mazajiem patisoniem. Šī būs uzkoda gan siltā, gan atdzisušā veidā – klāt piederēsies kraukšķīga maizīte un svaigi zaļie salāti.
Pagatavošanas laiks: 25minūtes
Daudzums: 2 - 3 porcijas
Sarežģītības pakāpe: nav grūti
Sastāvdaļas:
- 5–6 mazi patisoni
- 1 mazā kārbiņa tunča gabaliņu eļļā
- 1 ēd. k. kaperu
- 1 mocarellas bumba
- 2 ēd. k. rīvēta cietā siera
- 1 ola
- 2–3 zariņi svaigu diļļu
- 1 nažagals asā paprikas pulvera
- 2 ēd. k. olīveļļas
- sāls un pipari
Šādi var pildīt arī kabačus un pasniegt tos, sagrieztus gabaliņos ar iedurtiem kociņiem kā uzkodu.
Pagatavošana:
1. Mazajiem patisoniem nogriež galiņus, pašus izgrebj kā bļodiņas un mazliet apsāla.
2. Mocarellas bumbu sagriež mazos gabaliņos. Sarīvē cieto sieru, sasmalcina tunci (lieko eļļu notecina), sakapā dilles un kaperus. Visas sastāvdaļas samaisa ar olu, pieber sāli, piparus un asās paprikas pulveri.
3. Gatavo masu sapilda patisonos un savieto tos cepamtraukā. Cep 10 minūšu 200 grādos, tad temperatūru uzregulē uz 220 un pacep vēl kādas astoņas minūtes.
4. Kad virsiņa ir zeltaini brūni apcepusies, ņem ārā no krāsns, mazliet ļauj atdzist un pasniedz. Var ēst arī atdzesētus – abējādi ir garšīgi!