Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Olas & partneri

Pašas par sevi olas nav ar izteiktu garšu – vārīta vai cepta, ola ir diezgan maiga pēc garšas un struktūras. Un tieši tāpēc olas sader ar īpašākām piedevām, kas ir garšās izteiksmīgas, spēcīgas un konkrētas. Šoreiz divas receptes no sāļā gala!

Jauno kartupeļu salāti ar vārītu olu un anšoviem

Viegli pagatavojami un vēl vieglāk apēdami salāti, kas lieliski piestāv vēlām brīvdienu brokastīm, dārza svētkiem, piknikam utt. Ja vien garšo anšovi – mazās, pikanti sāļās zivtiņas, kas ļoti labi sader ar olām un kartupelīšiem.

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sarežģītības pakāpe: nekādu grūtību

Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 10–12 mazu kartupelīšu (man bija importa jaunie)
  • 2 olas
  • 8 anšovu filejas
  • gabaliņš mīkstā kazas siera

 

Mērcītei:

  • 1 ēd. k. labas olīveļļas
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • mazliet citrona sulas (pēc garšas)
  • pa šķipsnai sāls un cukura
  • svaigi malti melnie pipari
  • maurlociņi pasniegšanai

 

Pagatavošana:

1. Jaunos kartupelīšus novāra, arī olas izvāra vidēji mīkstas. Atdzesē, kartupeļus pārgriež uz pusēm, olas noloba un sagriež ceturtdaļās.

2. Kartupeļus ber bļodā, pārlej ar mērcīti, kas samaisīta no visām sastāvdaļām, un visu apmaisa, lai kartupeļus apņem mērcīte.

3. Kartupeļus sadala pa šķīvjiem, pārdrupina kazas sieru un virsū liek vārīto olu ceturtdaļas.

4. Šur tur uzliek anšovu filejas – ja vēlas, tās var arī sagriezt sīkāk, jo anšovi ir ļoti sāļi. Visbeidzot salātus pārkaisa ar sīki sakapātiem maurlociņiem un pasniedz

Izmēģini anšovu fileju pikanto piedevu arī pie omletes vai olu kulteņa, būs garšīgi un atmiņā paliekoši


Mencu aknu salātiņi ar olām un pikantām piedevām

Salātiņi gardēžiem, kuriem patīk kaut kas dūšu piesienošs – te ir gan sātīgās, veselīgās mencu akniņas, gan sīpoliņš, gan marinēts gurķītis, gan sinepes un kaperi. Un, protams, olas kā visu labumu kopā saturētājs un harmonizētājs!

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (+olu vārīšanas laiks)

Sarežģītības pakāpe: vienkārši

Daudzums: 2-3 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 1 kārbiņa mencu aknu eļļā (115 g)
  • 3 olas
  • ½ maza sarkanā sīpola
  • 1 neliels marinēts vai mazsālīts gurķītis
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • ½ ēd. k. majonēzes
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • dilles, ja vēlas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • marinēti kaperi dekoram 

 

Pagatavošana:

1. Olas vāra 8–10 minūtes, atdzesē, noloba un sarīvē uz rupjās rīves.

2. Sīpola pusīti sīki sakapā, gurķi sagriež mazos gabaliņos, dilles smalki sagriež.

3. Mencu aknas liek bļodā (ja figūra atļauj, pielej mazliet arī eļļas, kurā aknas bija), saspaida ar dakšiņu. Pievieno rīvētās olas, sakapātos sīpolus un gurķus, pieliek krējumu, majonēzi un sinepes, visu rūpīgi samaisa.

4. Pēc garšas pieber sāli, piparus, pagaršo, vai vēl ko neprasās. Pasniedz ar marinētiem kaperiem un kādiem zaļumiem pēc izvēles.

Izcili garšo uz rupjmaizes, skābmaizes, pašu ceptas sēklu maizes… Vārdu sakot, ar garšīgu maizi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Kaķis un Zilbalodis

Katru gadu SestDiena izvēlas Gada cilvēku – kādu, kura devums un gada laikā sasniegtais bijis vairāk nekā tikai personīgs pakāpiens augšup. Šoreiz nebija pat diskusiju – šis gods neapšaubāmi pie...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata