Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bagatskis: nesalūzām zem pretinieku uzvārdu smaguma

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien uzvarētajā spēlē pret Itāliju neļāvās ietekmēties no pretinieku slavenību vārdiem un ieguva psiholoģiski ļoti svarīgu pārliecību par sevi, uzskata uzvarētāju galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlasē cīņā pret Itāliju nebija spilgtu līderu, taču daudzi komandas spēlētāji spēja dot līdzvērtīgu punktu pienesumu uzvaras kaldināšanā, žurnālistiem stāstīja Bagatskis. Latvijas basketbolisti pieļāva maz kļūdu, turklāt, veiksmīgi cīnoties par atlēkušajām bumbām, netika pieļauti atkārtoti pretinieku metieni, teica treneris.

"Pēc tik smagas uzvaras esam ļoti gandarīti. Spēles beigās paši sev radījām problēmas, taču mentāli pēc šīs uzvaras mums noteikti jākļūst stiprākiem," gandarīts bija Bagatskis.

Spēles galotnē notikumi gan varēja pavērsties visādi, jo pieredzes trūkuma dēļ tika pieļautas vairākas kļūdas, atzina Bagatskis. Tādēļ Latvijas izlase vairāk piestrādās pie komunikācijas, lai līdzīgas situācijas neatkārtotos. Treneris arī uzsvēra, ka uzvara netika gūta, spēlējot tā dēvēto tipisko Latvijas basketbolu ar daudziem trīspunktu metieniem, turklāt Itālijas izlasei netika ļauts gūt vieglus punktus.

Par svarīgu uzvaras faktoru Bagatskis nosauca izdevušos spēli pret Itālijas līderiem Andrea Barnjani un Marko Belinelli. Ne bez Latvijas basketbolistu palīdzības Belinelli Rīgā nebija veiksmīga spēle, paskaidroja Bagatskis. Turpretim Barnjani tik un tā bija viesu līderis, apliecinot izcilu klasi, taču Itālijas izlases rezultatīvāko spēlētāju izdevies piespiest strādāt aizsardzībā un savākt personisko piezīmju normu. Bagatskis priecājās, ka piezīmju dēļ Barnjani nevarēja spēlēt cīņas noslēgumā, kad noteikti būtu uzņēmies iniciatīvu.

Latvijas izlases rezultatīvākais punktu guvējs Rihards Kuksiks sprieda, ka komanda nospēlēja "diezgan labi". Laukuma saimnieki veiksmīgi sedza pretinieku līderus un bija labāki pie groziem, viņš teica.

Savukārt Itālijas valstsvienības galvenais treneris Simone Pjanjani par svarīgu faktoru nosauca Latvijas basketbolistu pārākumu cīņā par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, kā arī savas komandas zemo precizitāti metienos no spēles un lielāku pārkāpumu skaitu. Cīņas galotnē Itālijas izlasei pietrūcis savu līderu, turklāt vairākas situācijās tiesneši varēja interpretēt dažādi, piebilda Pjanjani.

Bagatskis par nākamo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā svētdien Telavivā pret Izraēlu esot sācis domāt tikai pēc cīņas ar Itāliju, kas "Arēnā Rīga" noslēdzās ar mājinieku uzvaru 69:68.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi