Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NBA: Clippers uzvar čempionus Raptors

Kavai Lenards pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva vien 12 punktus, taču Losandželosas Clippers savā laukumā spēja uzvarēt čempionvienību Toronto Raptors.

"Clippers" pārspēja "Raptors" ar 98:88 (15:23, 36:23, 22:32, 25:10).

Uzvaru sniedza aizsardzība pēdējā ceturtdaļā, noturot viesus uz desmit gūtiem punktiem 12 minūtēs.

"Tikai jācīnās aizsardzībā, jāmēģina traucēt pretinieku metieni un jāgaida labāki laiki," uzvaras recepti komentēja Lenards, kurš kopā ar Toronto klubu iepriekšējā sezonā kļuva par NBA čempionu, tiekot nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Tāda ir čempionvienība. Ja komandas zvaigznei nesekmējas, palīdz pārējie. Tas bija jautri - cīnīties pret viņiem. Mums bija foršs pagājušais gads gan laukumā, gan ārpus tā," piebilda Lenards, kurš tikai par vienu piespēli atpalika no "triple-double", izcīnīdams arī 11 bumbas zem groziem. Par rezultatīvāko komandā kļuva rezervists Lū Viljamss ar 21 punktu.

"Raptors" rindās Paskāls Siakams guva 16 punktus, izcīnīja desmit bumbas zem groziem un sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Citā mačā Džeimsam Hārdenam tikai punkta pietrūka līdz kārtējai 40 punktu robežai Hjūstonas "Rockets" panākumā viesos pret Ņūorleānas "Pelicans". "Pelikāni" piekāpās viesiem ar 116:122 (23:30, 29:28, 30:32, 34:32).

Hārdens 39 punktiem pievienoja arī deviņas rezultatīvas piespēles, Rasels Vestbruks viņu atbalstīja ar 26 punktiem, bet Klintam Kapelam 11 punkti un 20 izcīnītās bumbas zem groziem. Mājiniekiem 24 punktus sakrāja Džeidžejs Rediks.

Hārdens ar 373 punktiem desmit mačos kļuva par pirmo, kurš guvis tik daudz punktu, kopš Rikija Berija 381 punkta 1967.gadā. Vairāk ir spējusi tikai NBA leģenda Vilts Čemberlens 1960.gadā.

Endrjū Viginss guva 33 punktus un Karls Entonijs Taunss pievienoja vēl 25, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Minesotas "Timberwolves" panākumā Detroitā pār "Pistons" ar 120:114 (41:26, 25:25, 26:30, 28:33).

Detroitas rindās pirmo spēli sezonā pēc kreisā ceļa operācijas un paceles cīpslas savainojuma ārstēšanas aizvadīja Bleiks Grifins, gūstot 19 punktus, kā arī sakrājot septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Francijas basketbolists Rūdijs Gobērs guva 25 punktus, un septiņi Jūtas "Jazz" spēlētāji sasniedza vismaz desmit punktu robežu 122:108 (34:30, 35:24, 28:31, 25:23) uzvarā Goldensteitā pār "Warriors".

Gobērs realizēja 11 no 12 metieniem no spēles un sakrāja arī 14 atlēkušās bumbas. Pretinieku komandā līdera lomu uzņēmās D'Andželo Rasels, kurš guva 33 punktus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja. Tikmēr pagājušās sezonas finālists Goldensteitas klubs ar bilanci 2-9 atkāpās uz pēdējo vietu līgā.

Rietumu konferencē septiņas uzvaras deviņas spēlēs ir "Clippers' un Denveras "Nuggets", bet Austrumos līgas labākais rādītājs - astoņas uzvaras deviņos mačos - ir Kristapa Porziņģa aizvadītās nakts pretiniekiem Bostonas "Celtics". 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi