Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

U-16 puiši iekļūst EČ otrajā posmā, meitenēm zaudējums B divīzijas pusfinālā

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase sestdien Ventspilī Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā, trešajā, spēlē ar rezultātu 66:59 (13:20, 14:10, 19:6, 20:23) uzvarēja Krievijas vienaudžus. Izcīnītais panākums ļāva Latvijas izlasei kvalificēties otrajam posmam un turpināt cīņu par medaļām.

Pirmajā ceturtdaļā neapšaubāms pārsvars piederēja Krievijas izlasei, kas kontrolēja cīņas gaitu un pirmās desmit minūtes noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (20:13), bet otrajā ceturtdaļā laukuma saimniekiem izdevās izlīdzināt cīņas gaitu un pretinieku pārsvaru samazināt. Pēc 20 nospēlētām minūtēm Krievija bija vadībā ar trim punktiem (30:27).

Trešās ceturtdaļas gaitā Latvijas izlasei padevās izrāviens ar 10:0, bet vienu brīdi mājinieku pārsvars sasniedza 12 punktu atzīmi. Pēdējo ceturtdaļu Latvijas valstsvienība uzsāka ar desmit punktu pārsvaru (46:36), vēlāk kontrolējot dueļa gaitu un esot ļoti tuvu drošai uzvarai, tomēr pēdējās divās minūtēs Krievijas pārstāvjiem strauji izdevās atspēlēties. Tā 52 sekundes pirms cīņas beigām mājinieki bija vadībā ar tikai četriem punktiem (61:57), tomēr aukstasinīga darbība noslēdzošajā minūtē ļāva Latvijas izlasei pārsvaru nosargāt.

Pārliecinoši rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Rauls Avenītis, kurš guva 26 punktus, kamēr Dāvis Čīma un Ervīns Mežnieks iekrāja pa attiecīgi 11 un desmit punktiem.

Tikmēr Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase sestdien Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pusfināla mačā dramatiskā cīņā pēdējās sekundēs ar rezultātu 52:53 (12:9, 15:15, 7:13, 18:16) piekāpās Bulgārijas valstsvienībai.

Izcīnot uzvaru šajā mačā, Latvijas izlase būtu automātiski iekļuvusi A divīzijā. Tagad latvietes par pēdējo ceļazīmi uz spēcīgāko sabiedrību sacentīsies svētdien spēlē par trešo vietu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi