Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Poliurs/Ozolnieki kā vienīgā no Latvijas volejbola komandām saglabā izredzes tikt Baltijas līgas finālturnīrā

Poliurs/Ozolnieki komanda sestdien viesos negaidīti uzvarēja regulārajā čempionātā triumfējušo Tartu Bigbank, kā vienīgā no Latvijas klubiem saglabājot cerības iekļūt Baltijas volejbola līgas finālturnīrā.

Baltijas līgas ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā Ozolnieku komanda viesos svinēja panākumu ar 3-0 (25:22, 25:23, 25:22), sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Uzvarētājiem Aivis Āboliņš guva 11, bet Raimonds Vilmanis astoņus punktus, kamēr pa septiņiem punktiem pievienoja Haralds Regža, Armands Āboliņš un Andis Cimoška.

Tikmēr "Bigbank" komandā, kas uzvarēja regulārajā čempionātā, kanādietis Bredlijs Roberts Ganters izcēlās ar 20 punktiem, bet latvietis Toms Vanags guva deviņus punktus.

Šī dueļa pirmajā cīņā ceturtdien Ozolniekos ar 3-0 (25:21, 25:18, 25:22) uzvarēja "Bigbank".

Sērijas izšķirošā trešā spēle svētdien atkal notiks Tartu.

"Cerības ir vienmēr, taču tik pārliecinošu uzvaru arī es negaidīju," Latvijas Volejbola federācija citē uzvarētāju treneri Gunti Ataru. "Viegli gan negāja. Viņiem ir labi nokomplektēta komanda un labs statiskais bloks, taču šodien atradām vājāko stīgu viņu uzņemšanā. Pamainījām mūsu servju upuri un dabūjām viņus nost no tīkla. Garais cēlājs [Roberts Vībers] ir labs ar labu servju uzņemšanu, bet, kad jāpaskrien pēc bumbām, sāk kļūdīties, nervozēt un jaunie Tartu spēlētāji sāk lūzt."

"Pašiem mums izdevās noturēt servi, kaut ko pieķērām blokā un pareizi nospēlējām aizsardzībā, paceļot bumbas, kā arī sabakstījām svarīgās bumbas. Noturējām pāris punktu pārsvaru un likām nervozēt pretiniekiem, no kuriem tika gaidīta tikai uzvara. Attaisnojās Mārtiņa Pļaviņa ielikšana par libero un Aivja Āboliņa spēlēšana par malējo uzbrucēju. Man nav pretenziju pret Uģa Dombrovska sniegumu libero pozīcijā, bet Mārtiņam tomēr ir milzīga pieredze, kas palīdzēja stabilizēt servju uzņemšanu, kā arī aizsardzībā," piebilda Atars.

Tikmēr Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" savā laukumā sestdien ar 0-3 (23:25, 24:26, 18:25) zaudēja Igaunijas klubam "Parnu", sērijā piekāpjoties ar 0-2.

RTU/"Robežsardze" rindās Rolands Ozoliņš guva 13, bet Andrejs Zavorotnijs 11 punktus, kamēr uzvarētājiem liela loma bija Latvijas leģionāriem, jo Edvarts Buivids izcēlās ar 16, Aleksandrs Kudrjašovs 12, bet Toms Švāns septiņiem punktiem.

Šīs sērijas pirmajā mačā RTU/"Robežsardze" ceturtdien izbraukumā zaudēja ar 1-3 (17:25, 25:19, 17:25, 17:25).

"Patika, ka cīnījāmies," par cīņassparu komandu uzteica rīdzinieku treneris Raimonds Vilde. "Trešajā setā gan nedaudz ielūzām. Tāpat pa brīdim tam notika arī Pērnavā. Otro setu nevajadzēja atdot. Ieplīsām tur, kur vismazāk biju gaidījis. Uzvarētāju noteica kļūdas un paviršības it kā elementārās situācijās. Pietrūkst stabilitātes, kaut epizodiski spēlējam labi. Šodien arī servju uzņemšana bija labāka nekā pirmajā mačā, taču tablo liecina, ka zaudējām. Neizmantojām savas iespējas un priecīgi būt nevaram. Tagad jāsaprot kļūdas un jāmēģina tās labot līdz Latvijas čempionātam."

Visbeidzot Jēkabpils "Lūšu" komanda sestdien viesos ar 0-3 (22:25, 24:26, 13:25) zaudēja vēl vienai Igaunijas vienībai Tallinas "Selver", sērijā piedzīvojot neveiksmi ar 0-2.

"Lūšiem" Pāvels Jemeļjanovs guva 12, bet Bariss Čebatarjovs un Zigurds Adamovičs pievienoja pa astoņiem punktiem. Savukārt uzvarētājiem Linkolns Viljamss izcēlās ar 20 punktiem.

Šo komandu pirmajā duelī ceturtdien "Lūši" savu skatītāju priekšā sīva mačā zaudēja ar 2-3 (23:25, 20:25, 25:23, 25:20, 8:15).

Baltijas līgas regulārajā turnīrā šosezon uzvarēja "Bigbank", kamēr RTU/"Robežsardze", "Lūši" un "Poliurs"/"Ozolnieki" noslēdza pirmo astoņnieku.

Kā devītā regulāro turnīru ar noslēdza "Biolars"/"Jelgava", paliekot pirmā ārpus izslēgšanas sacensībām, kamēr "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" bija 12.pozīcijā, bet ASK/"Kuldīga" vienība ieņēma noslēdzošo 14.vietu.

Pērn par čempioniem tika kronēti Pērnavas volejbolisti, kuri finālā trīs setos uzvarēja "Biolars"/"Jelgava" komandu, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" finālturnīra bronzas mačā piecos setos uzvarēja "Rakvere" vienību. Tā bija tikai trešā reize turnīra 11 gadu vēsturē, kad divas Latvijas komandas tika pie medaļām, savukārt līgas finālčetrinieks līdz šim bez Latvijas komandu dalības palicis divreiz - 2012. un 2015.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi