Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baltijas Baso pēdu ultramaratonā pārspēts senākais trases rekords

Šā gada 25. augustā jau sesto gadu pēc kārtas Kurzemes jūrmalā notika Baltijas Baso pēdu ultramaratons, un šogad tika labots senākais trases rekords 34 kilometru distancē, portālu Diena.lv informēja Latvijas Baskāju skriešanas biedrība. Kopumā dalībnieki sacentās trīs distancēs – 53 kilometru, 34 kilometru un 11 kilometru –, garākajā no tām mērojot ceļu no Mazirbes līdz Rojai. Sacensību ietvaros basām kājām skrienošie dalībnieki tika vērtētā atsevišķā konkurencē. Savukārt tie, kas vēl nebija gatavi sacensību distances veikt basām pēdām, varēja skrējienā piedalīties sev ērtos apavos.

34 kilometru distancē sieviešu konkurencē tika labots senākais trases rekords, turklāt jaunā rekorda uzstādītājai Līvai Mednei pieder arī trases rekords 53 kilometru distancē. Šajā distancē viņa bijusi ātrākā dāmu konkurencē jau trīs gadus pēc kārtas. Šogad, izmēģinot spēkus vidējā distancē, Medne to mēroja divās stundās, 35 minūtēs un 57 sekundēs, aiz sevis atstājot Ilvu Kārkliņu (3:05:14) un Kristīni Stukuli (3:24:11).

Tikmēr vīriešu konkurencē 34 kilometru distancē uzvarētājs ir Āris Kundziņš (2:24:55), kas pērn finišēja otrajā vietā. Savukārt kā otrais finišēja Kaspars Adijāns (2:33:13), bet trešais – Vitālijs Muzika (2:37:14).

Sacensību garākajā jeb ultramaratona distancē uzvaras laurus baskāju konkurencē jau otro gadu pēc kārtas plūca Miķelis Zumbergs (3:50:54), otrajā vietā ierindojās Miķelis Vietnieks (3:57:01), bet trešajā Kaspars Vingris (4:22:04). Absolūtajā kopvērtējumā (skrienot apavos) pirmais 53 kilometrus veica Rīga-Valmiera ultramaratona uzvarētājs Konstantīns Biktimirovs (3:48:19).

Savukārt dāmu konkurencē uz pirmā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Dace Veipa (4:57:58), kas pērn finišēja otrajā vietā. Šogad otrajā vietā palika Kristīne Gržibovska (6:03:48), bet trešajā Daina Drozdova (6:09:41). Absolūtajā kopvērtējumā (skrienot apavos) pirmā 53 kilometrus veica Ieva Upmace-Grīviņa (4:54:25).

11 kilometru distancē kā ātrākais no vīriem finišēja Edgars Rencis (39:32), otrajā vietā atstājot Edgaru Dravnieku (40:31), bet trešajā – Uldi Kuplo (45:28). Savukārt dāmu konkurencē uzvarēja Kristīne Slikšāne (45:58), kā otrā finišēja Gunta Neija (49:39), bet trešā bija Baiba Frišenbrūdere (49:41).


Lasi vēl:


"Šogad atkal bijām liecinieki rekordu krišanai, kad mūsu ultramaratona rekordiste Līva Medne pārspēja sacensību senāko trases rekordu. Ir liels gandarījums un lepnums, vērojot mūsu sacensību dalībniekos šo patieso cīņas garu, kurā patiesībā būtiskākais posms ir cīņa ar sevi. Vienlaikus ir aizkustinoši vērot, ka šis skrējiens ir kļuvis arī par ģimenisku pasākumu, jo tajā piedalās daudzas ģimenes, kas atgriežas pie mums gadu no gada. Turklāt šogad, Latvijas jubilejas gadā, vakarā skrējiena dalībnieki varēja vērot īpaši krāšņu Senās uguns nakts priekšnesumu, par ko liels prieks bija arī sacensību ārvalstu viesiem," aizvadītās sacensības komentē Latvijas Baskāju skriešanas biedrības dibinātājs Edgars Rencis.

Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir pirmās skriešanas sacensības Baltijā, kuras sāka dalībniekiem piedāvāt startēt atsevišķā vērtēšanas kategorijā – skrienot basām pēdām –, tādējādi cenšoties pievērst cilvēku uzmanību dabiskai, veselīgai sportošanai un fiziskām aktivitātēm dabā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi