Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kamaniņu braucējiem un bobslejistiem Siguldā sola laicīgu starta estakādes atklāšanu

Kamaniņu braucējiem un bobslejistiem jauno starta estakādi Siguldā atklās iepriekš paredzētajā laikā septembrī, taču būvniekiem maksājumi par paveikto, iespējams, būs jāgaida ilgāku laiku, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja trases direktors Dainis Dukurs.

Patlaban visi darbi notiek atbilstoši grafikam, tādēļ nav pamata apšaubīt, ka estakādi sportistiem varēs nodot 1.septembrī, paskaidroja Dukurs. "Pašlaik nekas neliecina, ka varētu būt kāda kavēšanās," viņš teica. Dukurs pieļāva, ka nodošanas brīdī estakāde vēl varētu nebūt pilnībā aprīkota ar visu modernāko tehniku, taču sportistiem tā būs lietojama, un arī elektroniskās laika kontroles iekārtas darbosies.

Septembrī estakādei, visticamāk, nebūs modernāko bobsleja bremzēšanas sistēmu, taču ekipāžas kamanas varēs apturēt, kā parasti, braucienos ar savām bremzēm. Tas liks trases darbiniekiem vairāk piestrādāt ledus uzturēšanā, bet sportistiem tik un tā būs nodrošināta iespēja labāk sagatavoties 2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

Dukurs uzteica estakādes būvētāju "Siguldas būvmeistars", kas darbus veic par saviem līdzekļiem un objektu Siguldā uzskata par savu goda lietu. Līgumi ar valsti ir noslēgti, un pirmais maksājums būvniekiem veikts. Ja nākotnē finanšu piešķiršanā būs kavēšanās, ar "Siguldas būvmeistaru" varētu pārslēgt līgumu uz jauniem termiņiem. "Apsveram arī atkāpšanās ceļus, bet var jau būt, ka iekļausimies [esošā līguma nosacījumos]," klāstīja Dukurs. "Estakādi uzbūvēs, un tad jau tā būs mūsu sāpe par to samaksāt," viņš piebilda.

Ar darbiem estakādē ir tikts tiktāl, ka top veidnes kolonnu veidošanai, turklāt laika apstākļi ir būvniekiem labvēlīgi. Sarunas Dukuram bijušas arī ar projekta aukstumtehnikas daļas īstenotājiem, un viņi sola visu paveikt laicīgi.

Vankūveras olimpiskās spēles risināsies 2010.gada februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi