Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas daudzsološais pieteikums Sočiem

Pēdējais no Latvijas sportistiem ātrslidotājs Haralds Silovs pagājušās nedēļas nogalē iemēģināja 2014. gada Soču olimpisko spēļu mājvietu. Gandrīz vai žēl, ka olimpiskās medaļas nedalīja jau šosezon. Tad uz Latviju ceļotu četri medaļu komplekti. Parocīgā trase un nopietnais darbs liecina par to, ka arī pēc gada ir pamats gaidīt labus rezultātus. 

Būs par ko fanot 

Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās Sočos visvairāk iepriecināja bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar saviem līdzbraucējiem. Ja skeletonists Martins Dukurs visa olimpiskā cikla garumā jau ir izlutinājis savus atbalstītājus ar vietām uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, tad Melbārža pirmā vieta četrinieku un trešā vieta divnieku konkurencē patiešām bija patīkams pārsteigums. Soču trasē uzvarēja arī M. Dukurs, bet kamaniņnieku brāļi Andris un Juris Šici bija trešie. Vēl divās disciplīnās Latvija palika pjedestāla piekājē. Biatlonists Andrejs Rastorgujevs un kamaniņnieku stafete ieņēma ceturtās vietas. Gandrīz vai galva sagriežas, uzlūkojot medaļu pretendentus Latvijas komandā. Tik cerīga aina gadu pirms olimpiskajām spēlēm Latvijas komandā vēl nekad nav bijusi. 

Skeletona pieredze rāda, ka pirmsolimpiskie rezultāti dod objektīvu priekšstatu, ko varam sagaidīt četrgades galvenajos mačos. 2005. gadā PK mačos Čezānas trasē uzvarēja kanādietis Dafs Gibsons, un pēc gada viņš turpat ieguva Turīnas olimpisko spēļu zeltu. Pēc četriem gadiem cits kanādietis Džons Montgomerijs jau Vistleras trasē atkārtoja Gibsona dubli, arī uzvarot PK mačos un olimpiādē. Kārta turpināt tradīciju ir Martinam Dukuram...

Visu rakstu lasiet otrdienas, 26.marta laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi