Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas kērlingistes piedzīvo trešo zaudējumu pasaules čempionātā

Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien savās mājās notiekošā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar rezultātu 8-11 piekāpās Japānai, kaut vēl pirms pēdējā enda tai bija vien viena punkta deficīts un pēdējā akmeņa tiesības. 

Spēli Latvijas izlase iesāka neveiksmīgi un jau pēc diviem endiem atradās iedzinējos ar 0-4. Atspēlēties latvietēm izdevās sestajā endā, kad tās guva uzreiz četrus punktus, panākot izlīdzinājumu 6-6. Savukārt pirms pēdējiem diviem endiem rezultāts bija 8-8. 

Devītajā mača izspēlē vienu punktu ieguva japānietes, bet pēdējā, desmitajā, endā pēdējā akmeņa tiesības piederēja Latvijai. Tomēr mājinieces to neizmantoja un pamanījās zaudēt vēl divus punktus, ciešot trešo neveiksmi turnīrā. Iepriekš svētdien ar rezultātu 5-7 nācās piekāpties arī Kanādas komandai.

Līdz ar to Latvijas kērlingistes trijās spēlēs cietušas trīs neveiksmes. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība pašlaik ir arī Itālijas un Ķīnas izlasēm. 

Nākamajā spēlē Latvijas kērlinga spēlētājas pirmdien jau plkst.8.30 no rīta Volvo ledus hallē spēkosies ar Itālijas valstsvienību, bet vakara sesijā plkst.18.30 mājinieces sagaidīs mačs ar Vāciju. 

Tikmēr kopvērtējuma galvgalī ar trijām uzvarām trijās spēlēs atrodas Šveices un Zviedrijas izlases.

Grupu turnīra turpinājumā otrdien Latviju gaidīs mači pret Krieviju un Skotiju, trešdien paredzētas cīņas pret ASV un Ķīnu, bet ceturtdien - pret Šveici un Dāniju. 

Pēc viena apļa turnīra nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas pārspēles, lai noskaidrotu labākās četras komandas, kuras arī sadalīs medaļas. 

Pasaules čempionāts sievietēm risinās kopš 1979.gada, bet ārpus Kanādas sacensības notiek vien katru otro gadu. Latvija ir Eiropā sestā valsts, kam uzticēts sarīkot prestižās sacensības. 

Latviju pasaules čempionātā pārstāv Jelgavas Kērlinga kluba komanda ar kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni. Vēl komandā ir Dace Munča, Ieva Krusta, Zanda Bikše un Una Ģērmane. 

Arī līdz šim vienīgo reizi, kad Latvija pasaules čempionātā piedalījās 2010.gadā, komandu pārstāvēja tieši šīs sportistes. Toreiz Latvija uzvarēja vien vienā no 11 spēlēm un palika pēdējā, 12.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi