Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

LČ regbijā: Vikingiem pirmais piezemējums, Miesniekiem otrā uzvara

Svētdien Siguldā, Depo laukumā un Grobiņā, Dubeņu ciema stadionā notika divas Latvijas regbija meistarsacīkšu pirmās kārtas spēles. Valmieras “Fēnikss” uzņēma RK “Miesnieki” ovālās bumbas meistarus (šis mačs tika ieskaitīts arī Baltijas klubu čempionāta turnīra tabulā), bet “Vikingi/Grobiņa” mērojās spēkiem ar “LMT/Eži” vienību, informē Latvijas Regbija federācija.
Valmieras “Fēnikss” – RK “Miesnieki” 19:48 (7:19)

Spēles galvenais tiesnesis Kārlis Sarkans:
– Viss bija jauki, saulains laiks, laukums sakopts, taču diemžēl jāatzīst, ka bez atsevišķiem ekscesiem atkal neiztika. “Miesnieku” regbisti pirmajā puslaikā to vien darīja, ka nemitīgi publiski apsprieda tiesnešu darbību, klaji diskutējot par lietām, kuras viņi tā īsti pat nemaz nesaprot. Neiztika arī bez nopietnām sankcijām – par bumbas mešanu sānu tiesnesim nācās noraidīt no laukuma “Miesnieku” regbistu Elmāru Šefanovski. Savukārt valmierieši cīnījās zobus sakoduši. Tā, kā tas jādara patiesiem džentlmeņu sporta spēlētājiem.

Valmieras “Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Šīs spēles labākais spēlētājs neapšaubāmi bija Āris Kaģis, trešās līnijas regbists. Viņa rēķinā divi piezemējumi. Strukturāli mēs izskatījāmies labi, taču vēl joprojām neesam tikuši galā ar standarta situāciju izspēli. Toties patika spēles ritms, “zvērā” nocīnījāmies aizsardzībā. Mūsu mērķis šajā spēlē bija gūt vismaz četrus piezemējumus. Tas šoreiz gan neizdevās. Tomēr, jāapzinās, ka spēlējām pret valsts čempioniem, un tas taču jau kaut ko nozīmē. Rihardam Zaltem atkal labs sniegums – divi no trim soda sitieniem. Nākamajā mājas spēlē 26. maijā, kad bronzas medaļniekus “LMT/Eži” uzņemsim jau savās īstenajās mājās Valmierā, “Daliņa” stadionā, būs redzams vēl labāks sniegums.

RK “Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris:
– Spēle sanāca kā jau pavasarī – bija daudz nesaprašanās, kļūdu, pat zināma nervozitāte. Arī tiesnesim nācās diezgan daudz nopūlēties, lai ar visu tiktu galā. Maču iesākām diezgan labi, tad iniciatīvu pārņēma valmierieši, kuri labi cīnījās saķertnēs (spēka cīņās), rakos, ilgi kontrolēja bumbu. Maču iesākām itin labi, tad iniciatīvu pārņēma valmierieši. Rezultāts mani apmierina, taču spēles kvalitāte – nē. Šefanovska noraidījums, protams, nepatika nedz man, nedz citiem, bet ko lai dara... Neizturēja nervi... Centīsimies darīt visu, lai tā vairs neatkārtotos. Labi, ka mums rokā jau otrā uzvara šajā čempionātā. Minēšu savas komandas punktu guvējus ar piezemējumiem. Tie  bija Valters Raņķis, Andris Andersons, Toms Asejevs, Leno Bramanis, Jānis Zālmans un Āris Andersons. Atgādināšu, ka šis mačs starp valmieriešiem un mums bija arī Baltijas klubu čempionāta ieskaitē pirmajā divīzijā. Pie viena ar prieku gribu paziņot, ka startējušas arī ilgi lolotās Baltijas līgas sacensības otrajā divīzijā. Regbija kluba “Miesnieki” komanda “Ķekava” Panevēžā gan ar 3:41 (0:19) atzina turienes “Klevas” pārākumu. Sīkums par zaudējumu, galvenais, ka sākušās sacensības.

“Vikingi/Grobiņa” – “LMT/Eži” 5:62 (0:36)

Šī spēle aizritēja uz ļoti rūpīgi sakoptā Dubeņu ciema laukuma, kur apkārt nav nedz vecu asfalta skrejceļu, nedz bedru, nedz citu traucēkļu. Interesanto cīņu veicināja labie laika apstākļi – saulains, plus desmit grādu silts. Īsāk sakot – īsti regbija svētki Grobiņas novada mērogā.

“Vikingi/Grobiņa” galvenais treneris Aivis Ašmanis:
– Prieks, ka pirmo piezemējumu šajā sezonā un savā karjerā vispār izdarīja Imants Mincenbergs. Ar to gribam nedaudz palepoties. Vēl lielāks prieks par to, ka mūs paslavēja arī sāncenši – “LMT/Eži”, jo rezultāts vairs nebija tik graujošs kā pirms gada. Līdz nākamajai šīs sezonas spēlei vēl ir gana laika, tā notiks 25. maijā, mēs trenēsimies, gatavosimies un, ceru, ka kārtīgi parādīsim zobus arī RK “Miesnieki” regbistiem. Domāju pat, ka būsim pavisam cita komanda.

“LMT/Eži” treneris Juris Straume:
– Patiešām bija prieks uzspēlēt regbiju tik ideālos apstākļos. Viens no mūsu zēniem, kurš tikko kā pievienojies pieaugušo sastāvam, vienbrīd tā aizrāvās, skrienot uz sāncenšu ieskaites laukumu, ka pārkāpa laukuma gala līniju un gandrīz ieskrēja krūmos. Citos stadionos tā varētu gūt nopietnu traumu, bet šeit – viss kārtībā. Paldies “Vikingiem” par viesmīlību un skatītājiem par ieinteresētību. Centīsimies kurzemniekus uzņemt vismaz ne sliktāk kā viņi mūs. Ja runājam par spēli, tad pirmo piezemējumu mūsu rindās šajā sezonā guva Mikus Kalniņš. Labi nocīnījās kodola spēlētāji, Mareks Larionovs un Mareks Dravnieks. Jāpiemin arī Latvijas junioru (U18) izlases spēlētāji Renārs Beķeris un Dairis Baranovs. Viņi valstsvienības rindās guvuši pieredzi, ir apņēmības pilni, nebaidās no asiem kontaktiem ar nobriedušiem vīriem. Gan jau ar laiku būs lietaskoki.

Latvijas meistarsacīkstes regbijā turpināsies 9. maijā, kad pulksten 19.00 Jelgavā, “Daugavas” stadionā LLU uzņems “LMT/Eži” vienību. Tā vienlaicīgi būs arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Treneris un pretinieki pēc sērijas slavē Šilovu

23 gadus vecais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs lieliski aizvadīja šīs sezonas Stenlija kausa spēles, pēc izkrišanas no Stenlija k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi