Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lielā Latvija nesanāca

Kā dziesmā dzied — varēja būt, bet līdz galam nesanāca. Pekinas spēļu pirmajās dienās tautai skatāmākajos veidos — sporta spēlēs — liktenis Latvijai piespēlēja pretiniekos lielvalstis. Basketbolistēm un Gulbim — Krieviju, bīčistiem — amerikāņus. Pirmie izšāva un trāpīja desmitniekā — tie, no kuriem vismazāk gaidīja, — Mārtiņš Pļaviņš ar Aleksandru Samoilovu — pieveica pasaules čempionus.

Mirkli vēlāk, pēc trijām ceturtdaļām esot vadībā pret Eiropas čempionēm, bija basketbolistes. Tomēr, par sāpi tiem, kas uz viņām pat naudu bija likuši, neizturēja spriedzi. Ernesta Gulbja vēl nenobriedušajam ķermenim Pekinas ekstrēmā izredžu bija vēl mazāk. Līdz ar to tostam Par lielo Latviju sanāca tikai pats sākums. Gribējās jau, bet būsim reālisti un ne jau katru dienu mums te būs uzvaras vai medaļas. Varam priecāties par to, ka mūsējie šoreiz uz Pekinu atveduši lielu sportistu pulku, ka labākie tik tālu tikuši un ka var mēroties spēkiem ar lielvalstīm. Tāpēc pratīsim novērtēt, ka mūsu groziņā ir divtrīskārtīgs prieks par bīčistu sarūpēto sensānciju.

Tomēr reizē kremt, ka dāmas neizmantoja savu iespēju, kā to pēdējās sekundēs spēja kaimiņi, apspēlējot olimpiskos čempionus argentīniešus. Kāpēc lietuviešiem ir šis uzvarētāju krampis, bet mums nereti pietrūkst? Varbūt tāpēc, ka par daudz priecājamies par piedalīšanos, par pazīmēšanos televīzijā, par jaunu peldkostīmu, par pieredzes krāšanu, par finiša sasniegšanu un nepalikšanu pēdējiem. Ka esam jauni un perspektīvi, bet, kad pienāk īstais vecums, jau esam noguruši? Ka esam pesimisti.

Tāpēc nav ko gausties! Spēles tikai sākušās. Noteikti būs svētki arī mūsu ielā. No delegācijas par mājās braukšanu patlaban domā tikai divi. Pārējiem vēl būs citas iespējas. Izmantojiet! Tas tosts mums vajadzīgs pat vairāk kā lielvalstīm, kam jau pirmajās dienās ir bijis gana par ko priecāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi