Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināta (17:15) - Samoilovs/J.Šmēdiņš pasaules rangā pakāpušies uz otro vietu

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri svētdien sacentās savā trešajā "Grand Slam" turnīra finālā pēc kārtas, Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā pakāpušies uz otro vietu, kas ir visu laiku augstākais rādītājs valsts vēsturē.Kā ziņots, iepriekšējās nedēļas Romas "Grand Slam" turnīra izšķirošajā mačā ar sesto numuru izliktie latvieši ar 0-2 (19:21, 18:21) zaudēja Filipam Dalhauzeram un Šonam Rozentālam no ASV, kuri bija izlikti ar trešo numuru.

Samoilovs/J.Šmēdiņš iepriekš šosezon uzvarēja "Grand Slam" posmā Argentīnā, bet aizpagājušajā nedēļā tika arī līdz Nīderlandē notikušo sacensību finālam, kur gan nācās piekāpties Pedru Salgadu un Brunu Šmitam no Brazīlijas.Latvijas sportisti tikuši pie 2840 punktiem un tikai par 180 punktiem atpaliek no Pedru un Brunu, kuri pēdējos četros posmos sasnieguši pusfinālu. Savukārt trešie ar 2650 punktiem ir amerikāņi Džeikobs Gibs un Keisijs Patersons."Šobrīd esam otrie, bet domāju, ka tā nejūtamies," preses konferencē trešdien pastāstīja J.Šmēdiņš. "Vasara vēl nemaz nav pusē. Tikai sezonas beigās varēsim redzēt, cik esam labi, tomēr strādāsim, lai vismaz saglabātu šo vietu."Cits latviešu duets - Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš - FIVB reitingā piedzīvojuši kāpumu par sešām vietām un nu ieņem 20.pozīciju, savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda saglabā 25.vietu.Latvijas pludmales volejbolisti augstākā līmeņa sacensību finālā spēlējuši sešas reizes. Tā Samoilovs ar Sorokinu 2009.gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā Norvēģijā, J.Šmēdiņš ar Pļaviņu 2010.gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā Marseļā, bet pērn viņi uzvarēja sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" posmā, kas risinājās Polijā.

Nākamās sacensības ar Samoilova/J.Šmēdiņa dalību būs Latvijas čempionāta 3.posms Saulkrastu kokteilis, kas notiks 28. un 29.jūnijā Saulkrastu estrādē. "Būs interesanti, jo Latvijas čempionātā neesam spēlējuši vismaz trīs adus," atzīst Samoilovs. Paredzams, ka šajās sacensībās piedalīsies vēl divi spēcīgākie Latvijas pāri - Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda.

papildināta ar 4.-5.rindkopu


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi