Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Visi bobsleja olimpieši sola karjeru turpināt

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis laikrakstam Diena apstiprinājis, ka visi Soču olimpiskajās spēlēs startējušie bobslejisti, tostarp rezervists Intars Dambis, karjeru turpinās.

Gatavošanās jaunajai sezonai sākusies ar medicīniskajām pārbaudēm Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) laboratorijā. "Ārstu zīme būs nepieciešama, citādi uz nometni nevarēs braukt. Un vecāku atļauju arī prasīsim," sarunā ar Dienu sev raksturīgā zobgalībā saka Prūsis.

Trijos olimpiskajos ciklos svarīgākais starts secen gājis pieredzējušajam stūmējam Intaram Dambim. 2006.gadā uz Turīnu aizbraukt patraucēja kājas savainojums, bet četrus gadus vēlāk Vankūverā apendicīta operācija tika veikta pilotam Jānim Miņinam, liekot atsaukt Dambja pārstāvēto četrinieku ekipāžu no sacensībām. Stūmējs pagājušās sezonas ievadā zaudēja vietu vadošajā četriniekā, bet pēc tam savainojums liedza atgūt vietu izlases pamatsastāvā. Uz Sočiem Intars devās rezervista statusā. "Dambis ir tik motivēts kā vēl nekad iepriekš. Kad runājāmies aprīlī, tad no Dambja dzirdēju apņemšanos turpināt startēt. Tas ir labi. Šāda attieksme bobslejā ir vajadzīga," atzina izlases galvenais treneris.

Jaunā Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies neierasti vēlu - tikai decembrī - ar diviem posmiem Ziemeļamerikā.

Uz pirmo treniņnometni bobslejisti pulcēsies 9. jūnijā Ventpils novadā Usmā.

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs sudraba medaļu četriniekos izcīnīja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, bet divniekos Melbārdis/Dreiškens bija piektie.

Jaunais pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu ierindojās 16.vietā divniekos, bet četrinieku ekipāžai, abiem piebiedrojoties arī Raivim Brokam un Helvijam Lūsim, 14.vieta olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi