Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

FOTO: Madrides Atletico futbolisti pēc 18 gadu pārtraukuma triumfē Spānijas čempionātā

Par Spānijas čempionvienību futbolā pēc 18 gadu pārtraukuma sestdien kļuvusi Madrides Atletico komanda.

Čempionāta noslēdzošajā kārtā Atletico futbolisti izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar pērnā gada čempioni Barcelona. Madrides klubam šajā spēlē derēja arī neizšķirts, savukārt zaudējuma gadījumā tituls pienāktos Barcelona klubam.

Spēles rezultātu 33.minūtē ar lielisku sitienu no distances atklāja Aleksis Sančess no Čīles, kas tobrīd deva Barcelona vienībai pirmo vietu kopvērtējumā. Savukārt 49.minūtē pēc stūra sitiena izpildes ar galvu precīzs bija urugvajiešu aizsargs Djego Godins, panākdams Atletico vienībai tik ļoti vajadzīgo neizšķirtu. Atlikušajā laikā mājinieki izmisīgi mēģināja gūt otros vārtus, tomēr lieliski aizsardzībā darbojās Atletico vienība, kas spēja nosargāt punktu.

Viesiem izdevās šajā spēlē panākt sev vēlamo rezultātu pat neskatoties uz to, ka jau cīņas sākumā laukumu traumas dēļ nācās pamest komandas līderim Djegu Koštam.

Atletico komanda valsts čempionu godā celta desmito reizi kluba vēsturē.

Iepriekš kopš 2005.gada vietējā čempionātā bija uzvarējušas tikai Barcelona un Madrides Real komandas.

Tikmēr citā cīņā sezonu ar panākumu noslēdza Real, kas savā laukumā ar 3:1 (0:0) pārspēja Barselonas Espanyol. Divus vārtus spēles izskaņā guva Madrides uzbrucējs Alvaro Morata, bet savainojumos pirms šīs spēles un tās gaitā iedzīvojās portugālis Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā.

Turnīra kopvērtējumā Atletico triumfēja ar 90 punktiem 38 spēlēs, bet otrajā vietā ar 87 punktiem ierindojās Barcelona. Pie tikpat punktiem tikusi arī Real, tomēr sliktāku savstarpējo rezultātu dēļ ar Barselonas vienību klubs ierindojās trešajā pozīcijā. Savukārt ceturto vietu ar 69 punktiem garantējusi Bilbao Athletic komanda, kas līdz ar to pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezīsies UEFA Čempionu līgas sacensībās.

Vietu spēcīgāko komandu pulkā jau zaudējusi Seviljas Real Betis komanda, bet pārējās divas noskaidrosies svētdien. Savukārt otrajā līgā vēl neviena komanda ceļazīmi uz augstāko līgu nav nodrošinājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi