Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Futbola virslīga: Titula pretendentes Ventspils un Skonto tiek pie uzvarām

Uzvaru Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta 32.spēļu kārtā sestdien izcīnīja kopvērtējuma līdervienības Ventspils un Skonto.

Ventspils ar rezultātu 2:1 (1:0) izbraukumā pieveica Jūrmalas Spartaku. Pēc diviem nigēriešu leģionāra Ahmeda Abdultaofika gūtajiem vārtiem ventspilnieki ieguva vadību ar 2:0, tomēr jau kompensācijas laikā Latvijas U-21 izlases uzbrucējs Elvis Stuglis vienus vārtus atguva.

Virslīgas labāko vārtu guvēju sarakstā Abdultaofiks tagad ar 11 precīziem sitieniem panācis Rīgas Daugavas leģionāru Mantu Savenu, dalot septīto vietu. Ventspils, pateicoties panākumam, turpina astoņu bezzaudējumu sēriju.

Abu komandu šīs sezonas trīs iepriekšējās savstarpējās spēles bija noslēgušās ar vienādu rezultātu - 1:0. Pie divām šādām uzvarām tika Ventspils futbolisti, kamēr vienu reizi šādu panākumu izcīnīja jūrmalnieki.

Tikmēr ļoti svarīgu uzvaru guva finansiālu problēmu nomocītā Skonto komanda, kas sestdien ar 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica Daugavpils Daugavu. Zīmīgi, ka vienīgos vārtus cīņā guva pieredzējušais Viktors Morozs, kurš tieši šonedēļ pirmoreiz kopš 2007.gada tika izsaukts uz nacionālo valstsvienību.

Daugavpils komanda cieta pirmo neveiksmi deviņu maču laikā, bet nesenā kopvērtējuma līdere Skonto ar šo panākumu pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Līdz ar to Skonto uzveica Daugavpils Daugavu jau ceturto reizi šosezon. Šajos mačos kopējā vārtu attiecība ir 8:1 par labu rīdziniekiem.

Vēl vienā mačā sestdien Jelgavas komanda ar rezultātu 2:0 (2:0) savā laukumā pieveica Daugavpili. Veiksmīgu sniegumu demonstrējošā Jelgava abus vārtus guva pirmajā puslaikā, kad sākotnēji bumbu savos vārtos ieraidīja Aigars Catlakšs, bet 24.minūtē precīzs bija Gints Freimanis. Kaut otrajā spēles daļā jelgavnieki rādīja ļoti nepārliecinošu sniegumu, vienus vārtus pretiniekiem atgūt neizdevās.

Jelgava iepriekšējā kārtā ar 3:0 pamanījās apspēlēt virslīgas vicelīderi Rīgas Skonto, lai gan pirms tam divas spēles cīnījās bez uzvarām un pat neguva nevienus vārtus. Tikmēr Daugavpils iepriekšējo trīs maču laikā bija guvusi divas uzvaras.

Tāpat panākumu izcīnīja arī Liepājas komanda, kas ar 6:0 (2:0) savā laukumā pārspēja virslīgas pastarīti Jūrmalu.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Kristaps Grebis un Jānis Ikaunieks, bet pa reizei precīzi sita Iļja Šadčins un Roberts Savaļnieks.

Rezultatīvāko vārtu guvēju sarakstā Ikaunieks ar 21 precīzu sitienu pārņēma vienvadību, par diviem raidījumiem apsteidzot Skonto uzbrukuma līderi Vladislavu Gutkovski.

Virslīgas kopvērtējumā Ventspils futbolistiem 32 mačos ir 71 punkts, bet par diviem punktiem no tās atpaliek iepriekš ilglaicīgā līdere Rīgas Skonto. Uz trešo vietu ar 61 punktu pakāpusies Jelgava, kurai ar 59 punktiem seko Daugavpils Daugava. Savukārt Liepājas futbolisti ir piektie ar 56 punktiem.

Sesto vietu ar 44 punktiem ieņem Jūrmalas Spartaks, tam ar 43 punktiem seko Rīgas Daugava, bet 23 punkti ir Daugavpils vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi Metta/Latvijas Universitāte, no kuras par diviem punktiem atpaliek Jūrmala.

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi