Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-21 futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačā piekāpjas Nīderlandei

Latvijas U-21 izlase piektdien ar 0:3 (0:0) Skonto stadionā piekāpās Nīderlandes valstsvienībai Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmspēdējā spēlē.

Vārtus uzvarētāju sastāvā guva Džastins Kluiverts un Javairo Dilrosuns, bet vienreiz bumbu savos vārtos raidīja Latvijas izlases vārtsargs Kristaps Zommers.

Spēles pirmajā puslaikā Latvijas komanda izpildīja tikai vienu sitienu vārtu virzienā, kas varēja pārvērsties vārtu guvumā, jo Šveices komandas "Sion" uzbrucējs Roberts Uldriķis mēģināja bumbu precīzi raidīt tālajā stūrī, kas gan neizdevās.

Lai arī nīderlandieši uzbruka vairāk, ilgu laiku rezultāts bija neizšķirts 0:0, tomēr mača 50.minūtē pēc piespēles soda laukumā savā starpā nesapratās mājinieku aizsargi un neviena nepiesegts dažus metrus no Zommera sargātajiem vārtiem nonāca Itālijas komandas "AS Roma" jaunā zvaigzne Kluiverts, kurš savu iespēju izmantoja un panāca 1:0.

Mača turpinājumā Latvijas komandai tā arī neizdevās atrast argumentus pret Nīderlandes valstsvienību, turklāt kādā no epizodēm 89.minūtē pēc stūra sitiena tālu no vārtiem iznāca Zommers, kurš pieskārās bumbai un tā ielidoja Latvijas vārtos. Nīderlande gan turpināja uzbrukt un individuāli meistarīgi nospēlēja Dilrosuns, kurš veica sprintu labajā flangā, bet viņu nespēja apturēt divi mājinieku futbolisti, nīderlandietim nonākot līdz pretinieku vārtiem un kompensācijas laika ceturtajā minūtē raidot bumbu precīzi mērķī.

Latvijas izlasei šī bija pirmspēdējā spēle šajā kvalifikācijas ciklā, kas noslēgsies nākamajā otrdienā viesos pret Andoru. Daiņa Kazakēviča vadītā izlase vairs nepretendē iegūt ceļazīmi uz finālturnīru, taču pēdējā spēle būs svarīga, lai nepaliktu pēdējā vietā apakšgrupā.

Mājiniekiem šajā mačā palīdzēja viens no šī brīža spilgtākajiem šī vecuma futbolistiem Roberts Uldriķis. Septembrī Šveices kluba "Sion" uzbrucējs tika izsaukts uz Latvijas valstsvienību, taču šoreiz lielās izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens lēma, ka lietderīgāk Uldriķim būs pievienoties U-21 izlasei, jo tur viņš iegūs lielāku spēles laiku.

Latvijas U-21 izlase vienkopus sanāca pirmdien un turpmākās dienas trenējās Jelgavā.

Pirmā apļa cīņā Latvijas U-21 izlase pērn oktobrī viesos Nīderlandei zaudēja ar 0:3, savukārt kvalifikācijas iepriekšējā mačā septembrī Jelgavā cienīgā mačā ar 1:2 piekāpās grupas līderei Anglijai.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas cikla ievadā pagājušā gada jūnijā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet trīs mēnešus vēlāk cīnījās 1:1 pret Ukrainu, kā arī ar 0:3 zaudēja Anglijai. Pirms gada oktobrī Latvijas jaunie futbolisti viesos ar 0:3 zaudēja nīderlandiešiem un ar 0:2 piekāpās skotiem, ar kuriem mēnesi vēlāk cīnījās neizšķirti 1:1, tikai kompensācijas laikā strīdīgas "pendeles" dēļ izlaižot uzvaru.

Savukārt šī gada septembrī saspringtā spēlē ar 2:3 tika atzīts ukraiņu pārākums un ar 1:2 cienījami zaudēts spēcīgajiem angļiem.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 punktiem deviņās spēlēs atrodas Anglija, bet otrā ar 17 punktiem ir Ukrainai, kamēr Nīderlande sakrājusi 15 punktus. 14 punkti ir Skotijas kontā, trīs punkti ir Latvijai, bet pēdējā ar diviem punktiem ir Andora.

Kvalifikācijas turnīrā deviņu apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt četras labākās otro vietu ieguvējas ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret pirmo līdz piekto vietu ieguvušajām komandām savās apakšgrupās, iekļūs izslēgšanas spēļu kārtā, kurā tiks noskaidrotas vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas U-21 izlašu finālturnīrs 2019.gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijā U-21 izlasēm Latvija savā apakšgrupā palika piektā sešu komandu konkurencē, taču pēdējā spēlē sensacionāli uzvarēja Beļģijas vienaudžus.

Latvijas U-21 futbola izlases kandidātu saraksts pirms spēlēm ar Nīderlandi un Andoru:

vārtsargi - Vladislavs Kurakins ("Jelgava"), Kristaps Zommers ("Imolese", Itālija);

aizsargi - Antonijs Černomordijs ("Riga"), Dāvis Sandis Strods, Krists Kristers Gulbis (abi - "Metta"/LU), Vladislavs Sorokins (RFS), Ņikita Koļesovs ("Ventspils"), Raivis Andris Jurkovskis ("Liepāja"/"Mogo");

pussargi - Kristaps Liepa, Vladislavs Fjodorovs (visi - "Metta"/LU), Andris Krušatins, Daniils Hvoiņickis (abi - "Jelgava"), Krišs Kārkliņš ("Riga"), Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Mārtiņš Ķigurs, Kristers Tobers (abi - "Liepāja"/"Mogo"), Aleksejs Saveļjevs ("Hellas Verona", Itālija), Vladislavs Soloveičiks (Sanktpēterburgas "Zeņit-2", Krievija), Alvis Jaunzems ("Valmiera Glas"/ViA);

uzbrucēji - Marks Kurtišs ("Jelgava"), Ņikita Ivanovs ("Metta"/LU), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi