Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Madrides Atletico futbolisti Tallinā trešo reizi vēsturē iegūst UEFA Superkausu

Spānijas futbola klubs Madrides Atletico trešdien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē ieguva UEFA Superkausu.

Superkausa mačā Aletico ar 4:2 (1:1, 2:2) pagarinājumā pieveica citu Madrides klubu Real.

Uzvarētāju rindās abus vārtus pamatlaikā iesita Djegu Kosta, kamēr pagarinājumā pa reizei izcēlās Sauls Nigess un Koke.

Savukārt Real labā pa vārtiem iesita Karims Benzemā un Serhio Ramoss.

Šis mačs iesākās vētraini, jo jau pirmajā minūtē vadībā izvirzījās Atletico, kad, apspēlējot pretiniekus, no ļoti asa leņķa izcēlās Kosta. Turpinājums gan šādam sākumam nesekoja, abām komandām aizvadot līdzvērtīgu, taču aktīvu un skatāmu spēli.

Real izdevās panākt neizšķirtu cīņas 27.minūtē, kad velsieša Gereta Beila centrējumu izmantoja Benzemā, veikdams sitienu ar galvu. Pirmajā puslaikā rezultāts tā arī vairs nemainījās, tam noslēdzoties ar 1:1.

Otrais puslaiks tikmēr sākās krietni mierīgākā gultnē, bet pamazām apgriezienus uzņēma Real, kas vairākkārt centās saasināt situāciju pie Atletico vārtiem. Šīs Madrides komandas futbolisti otrā puslaika vidū bija pārņēmuši iniciatīvu, bet pēc stūra sitiena neveiksmīgi nospēlēja Djego Godins, kuram bumba trāpīja pa roku, tāpēc uz Atletico vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko aukstasinīgi 63.minūtē realizēja Ramoss.

Pēc tam spēles kontroli pamazām pārņēma Atletico, kas mēģināja atspēlēties, turklāt tas vainagojās panākumiem, jo 79.minūtē teicamu partnera piespēli soda laukumā izmantoja Kosta, no tuvas distances gūdams savus otros vārtus mačā un panākdams neizšķirtu.

Pamatlaikā rezultāts tā arī vairs nemainījās, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā. Pašās pamatlaika beigās lieliska iespēja izraut uzvaru gan bija Real aizsargam Marsēlu, tomēr viņš neizmantoja teicamu Benzemā centrējumu.

Pagarinājums iesākās vēl nedaudz miegaini, tomēr 98.minūtē Atletico izmantoja Real kļūdu aizsardzībā, kas ļāva Nigesam panākt 3:2, bet tikai piecas minūtes vēlāk Koke ar lielisku sitienu vārtu devītniekā panāca jau divu vārtu pārsvaru.

Turpinājumā Real vairāk kontrolēja bumbu, taču šīs komandas futbolistu uzbrukumi bija bezzobaini un nebija diez ko bīstami, turklāt allaž vietā bija Atletico vārtsargs Jans Oblaks.

Iepriekš Atletico komanda UEFA Superkausā bija triumfējusi 2010. un 2012.gadā.

Šajā spēlē vēl nepiedalījās Real nesenākais jaunieguvums, beļģu vārtsargs Tibo Kurtuā, kurš pat netika pieteikts spēlei, kamēr karaliskā kluba vārtus, kā ierasts, sargāja Keilors Navass.

Šīs sezonas Superkausa izcīņā pirmo reizi tikās komandas no vienas pilsētas. Tāpat Superkausa mačs pirmo reizi notika kādā no Baltijas valstīm. Spēle risinājās A.Le Coq jeb Lillekula stadionā Tallinā, kas tika atklāts 2001.gadā.

UEFA Superkausa izcīņā ierasti tiekas abu Eiropas prestižāko klubu turnīru uzvarētājas. Real ir pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, bet Atletico triumfēja UEFA Eiropas līgā.

Real Čempionu līgas finālā ar 3:1 apspēlēja Anglijas premjerlīgas vienību Liverpool, bet Atletico Eiropas līgas noslēdzošajā mačā ar 3:0 pārliecinoši tika galā ar franču klubu Marseļas Olympique.

UEFA Superkausā pēdējās divas sezonas ir uzvarējusi Real, bet kopumā spāņu klubs tajā ir triumfējis četras reizes. Savukārt Atletico nu ir trīskārtēja Superkausa uzvarētāja, pēdējo reizi to paveicot 2012.gadā. Visvairāk uzvaru Superkausā ir Barcelona un AC Milan klubiem, kuri katrs guvuši pa pieciem panākumiem.

Abas komandas Igaunijā ieradās spēcīgākajos sastāvos. Real rindās laukumā devās tādi futbolisti kā Gerets Beils, Serhio Ramoss un Marsēlu, bet Atletico sastāvā bija tādi spēlētāji kā Antuāns Grīzmans, Djego Godins un Jans Oblaks. Tiesa, Real komandu vasaras pāreju laikā pameta vienības visu laiku labākais vārtu guvējs Krištianu Ronaldu, kurš kļuvis par Turīnas Juventus spēlētāju.

Real komanda par Čempionu līgas uzvarētāju kļuvusi 13 reizes, tostarp iepriekšējos trijos gados, kad attiecīgi tika uzveiktas Atletico, Juventus un Liverpool komandas.

Tikmēr Atletico statistika Eiropas līgas finālos bijusi nevainojuma. Neskaitot uzvaru šogad, iepriekšējos finālos 2010.un 2012.gadā Madrides klubs guva panākumu attiecīgi pret Anglijas komandu Fulham un citu spāņu vienību Bilbao Athletic.

Lai arī Real allaž spēlējusi spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā, tomēr tā ir divreiz triumfējusi arī otrās šķiras sacensībās, uzvarot 1985.un 1986.gadā. Savukārt Atletico ir vienīgā komanda, kas trīsreiz spēlējusi Čempionu līgas finālā, bet ne reizi tajā nav uzvarējusi.

Visvairāk Eiropas līgas titulu ir Spānijas komandai Sevilla, kas triumfējusi piecas reizes, bet Čempionu līgā uzvarām bagātākā komanda ir Real.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi