Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par pasaules labākajiem futbolistiem uzskatītie ir vismaz puse komandas

Atšķirībā no visu laiku labākajiem pasaules futbolistiem brazīlieša Peles un argentīnieša Maradonas (futbola eksperti vēl nav nonākuši pie viennozīmīgas atbildes, tieši kurš no viņiem ir visu laiku labākais) šo abu valstu pašreizējie līderi Neimārs un Lionels Mesi vēl ne reizes nav izcīnījuši Pasaules kausu (PK). Šiem abiem kompāniju neapšaubāmi varētu sastādīt arī portugālis Krištianu Ronaldu. Pagājušā gada planētas labākais futbolists Ronaldu, tāpat kā viņa priekštecis Eusebiu, arī vēl tikai sapņo par triumfu PK, ceturtdien raksta laikraksts Diena

Kad Ronaldu un Mesi pirms pāris sezonām uzsāka mežonīgu cīņu savā starpā par to, kurš gūs vairāk vārtu, futbola sabiedrība nonāca pie secinājuma, ka pēc triumfa PK Brazīlijā kādu no viņiem beidzot varētu pilnīgi nopietni pasludināt par visu laiku labāko. Šiem abiem kompāniju varētu sastādīt arī 22 gadus vecais Neimārs, kurš vēl tikai sāk iekarot Eiropu, bet jau tagad tiek uzskatīts par futbolistu ar vislielāko mārketinga potenciālu pasaulē. Šajā trio individuāli labāka statistika ir Ronaldu un Mesi, toties Neimāra priekšrocība ir labāka pārējā komanda. Lai Brazīlija triumfētu savā dzimtenē, labs sniegums būs jādemonstrē ikvienam laukumā nākušajam futbolistam. Savukārt, lai ko tamlīdzīgu paveiktu Portugāle vai Argentīna, viņu līderiem ir jārāda brīnumi, pie kuriem tie gadu gaitā ir pieradinājuši futbola līdzjutējus.

Ne velti, lasot dažādus apskatus par favorītiem PK Brazīlijā, tiek pieminētas "trenera Skolari Brazīlija", "Prandelli vadītā Itālija", "čempione Spānija", "spēcīgā Vācija" un pretstatā - "Mesi Argentīna" un "Ronaldu Portugāle".

Runājot par Portugāli, Ronaldu visās trijās pēdējās sezonās klubā guvis vismaz tikpat vārtu, cik spēlēs piedalījies. Izdarīt to vienreiz - ir fenomenāls rādītājs, jo pēdējos pāris desmit gadu visaugstākajā līmenī tas izdevies tikai viņam un Mesi. Bet izdarīt to trīs gadus pēc kārtas - apbrīnojama un faktiski nevainojama stabilitāte.

Turpretim jau 17 gadu vecumā strauji uzplaukušajam Mesi šī sezona klubu rindās uzskatāma par neveiksmīgāko, kopš viņš spēlē regulāri - 46 spēlēs "tikai" 40 vārtu. Salīdzinājumam - savā labākajā sezonā 2011./2012. gadā viņš 60 mačos pretinieku vārtsargus sarūgtināja 73 (!) reizes.

Uz šo divu vīru fona Neimārs ar nieka 15 vārtiem 41 spēlē šosezon it kā nobāl. Taču izlases kreklā viņš gūst 0,63 vārtus vidēji spēlē. Mesi šis rādītājs ir 0,44, un tāds pats arī Ronaldu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi