Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Skonto zaudē Portadown un izstājas no UEFA Eiropas līgas turnīra

Skonto futbolistiem nav izdevies pārvarēt UEFA Eiropas līgas turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu. Atbildes spēlē ceturtdien savā laukumā rīdzinieki ar 0:1 (0:1) piekāpās Ziemeļīrijas kluba Portadown un cieta zaudējumu arī divu spēļu summā (1:2).

Starkovs: kauns par spēli un rezultātu

FOTO: Skonto – Portadown 0:1

Abu komandu pirmā spēle pirms nedēļas viesos beidzās neizšķirti 1:1, turklāt izlīdzinājumu Juris Laizāns panāca spēles kompensācijas laikā.

Atbildes cīņā ievērojams teritoriāls pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, bet Portadown centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Jau 7.minūtē rezultātu varēja atklāt Natans Žuniors, vēlāk Karašausks un Fertovs.

Taču, tuvojoties puslaika vidum, ziemeļīri pamazām atguvās, un spēlē vairākas reizes nācās iesaistīties arī Skonto vārtsargam Ikstenam. 29.minūtē Portadown komanda sodīja mājiniekus par nespēju realizēt vārtu gūšanas momentus – pēc centrējuma Skonto soda laukumā rezultātu atklāja Ričards Lekijs, izvirzot savu komandu vadībā arī divu spēļu summā.

Vēl pēc brīža Ikstenam nācās atvairīt tālu viesu raidījumu. Tūdaļ pat laukuma otrā galā pēc Laizāna brīvsitiena kļūdījās viesu vārtsargs Miskelijs, taču skontiešiem neizdevās raidīt bumbu vārtos. Arī pirmā puslaika beigas pagāja Skonto uzbrukumos, taču pārspēt Miskeliju nekādi neizdevās.

Pēc pārtraukuma spēles raksturs nemainījās. Lielākoties uzbruka Skonto, taču sitieni visbiežāk sanāca neprecīzi. Savukārt Portadown atbildēja ar retiem, taču diezgan bīstamiem pretuzbrukumiem, un pirmajās 10 – 15 minūtēs ziemeļīriem bija vairākas labas izdevības panākt divu vārtu pārsvaru.

15 minūtes līdz beigām teicama izdevība bija Perepļotkinam, taču arī viņš no 10 metru attāluma pamanījās aizsist garām vārtiem. Bet pēc Smirnova raidījuma no tuvas distances ar galvu bumbu notvēra Miskelijs. Skonto izmisīgie centieni atspēlēties tā arī nevainagojās panākumiem, un izglābšanos pirmajā mačā šoreiz atkārtot neizdevās.

Kompensācijas laikā skontiešus no otro vārtu zaudējuma pēc izgājiena viens pret vienu izglāba Ikstens.

Divas citas Latvijas komandas – FK Ventspils un FK Jelgava – cīņu par vietu Eiropas līgas grupu turnīrā sāks 15.un 22.jūlijā no kvalifikācijas otrās kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi