Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dārziņš pakāpjas uz 6.vietu PČ rezultatīvāko hokejistu sarakstā

Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš 2013.gada pasaules čempionāta mačā ar Slovākiju guva trīs vārtus, pēc veiksmīgā snieguma pakāpies uz augsto 6.vietu turnīra rezultatīvāko hokejistu sarakstā.

Dārziņa rēķinā četros mačos ir pieci punkti - četri gūti vārti un viena rezultatīva piespēle. Latvieti šobrīd apsteidz Krievijas izlases līderis Iļja Kovaļčuks (5+2), soms Petri Kontiola un kanādietis Stīvens Stemkoss (pa 3+4), ASV kapteinis Pols Štjasnijs (2+5) un šveicietis Deniss Hollenšteins (3+3). Identiski rādītāji kā Dārziņam ir Slovākijas izlases uzbrukuma līderim Tomašam Zaborskim. Vērtējot atsevišķi tikai gūtos vārtus, līderis ir Kovaļčuks (5), bet dalītajā 2.vietā seko Dārziņš un Zaborskis ar četrām iemestām ripām.

Latvijas izlases kapteinim šis kļuvis par individuāli veiksmīgāko čempionātu, turklāt vēl priekšā vismaz trīs spēles - piecus punktus (3+2) Dārziņam bija izdevies iekrāt arī 2007.gadā.

Trīs punktus (0+3) šajā čempionātā iekrājis Dārziņa maiņas partneris Jānis Sprukts, bet pa 1+1 Artūram Kuldam un Mārtiņam Cipulim. Vēl septiņiem Latvijas izlases hokejistiem ir pa vienam rezultativitātes punktam.

Pēc četrām spēlēm Latvijas komandā ir tikai divi hokejisti ar pozitīvu liederības koeficientu: Kristaps Sotnieks (+2) un divus mačus aizvadījušais Koba Jass (+1). Sliktākie rādītāji arvien aizsargiem Krišjānim Rēdliham un Artūram Kuldam (pa -6), tikai nedaudz labāki koeficienti Ronaldam Ķēniņam (-5),  Mikam Indrašim un Robertam Jekimovam (pa -4).

Rēdlihs un Kulda uz ledus mūsu komandā pavada ilgāko laiku, attiecīgi, 23:02 un 22:40 minūtes vidēji spēlē.

Zemgus Girgensons, kurš mačā ar Slovākiju guva savus pirmos vārtus Latvijas izlasē, šajā čempionātā ir 17.veiksmīgākais cīnītājs iemetienos - uzvarēti 27 no 47 jeb 57,45%.

Ar 25 mačā pret Krieviju nopelnītajām soda minūtēm Armands Bērziņš arvien ir čemionāta nedisciplinētākais hokejists. Tikmēr Latvijas izlases rēķinā ir 61 soda minūte - mūsējos apsteidz vien zviedri (66).

Ar 14,3% vairākuma realizāciju Latvija šajā rādītājā pakāpusies uz 10.vietu 16 komandu konkurencē - 14 mēģinājumos iemestas divas ripas. Tikmēr mazākumā mūsējie ar 70,6% izturētu mazākumu ir otri nesekmīgākie - vēl vājāk aizstāvas vien Slovēnija (64,3%).

Tāpat Latvijas vārtsargi čempionātā atvairījuši vien 83,04% metienu (93 no 112), kas ir sliktākais rādītājs. Šajā ailītē līderi ir kanādieši ar 95,05%. Latvijas izlase ielaidusi arī visvairāk vārtu (19), Slovēnijai 17, bet Norvēģijai - 15 zaudētas ripas.

Metienu precizitātē gan Latvija ieņem augsto 6.vietu ar 9,18% realizētu metienu - mērķi sasnieguši deviņi no kopumā 89 mūsu hokejistu raidījumiem pa pretinieku vārtiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi