Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Girgensona Sabres beidzot pārtrauc neveiksmju sēriju

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda ceturtdien pārtrauca piecu zaudējumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Bufalo hokejisti savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Kolumbusas Blue Jackets komandu, kas šosezon četras reizes uz NHL izsaukusi latviešu vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Mača rezultātu pirmā perioda 12.minūtē atklāja Sabres uzbrucējs Benuā Pulio, kurš vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas. Otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas astotajā minūtē Kails Okposo izmantoja Blue Jackets vārtsarga Sergeja Bobrovska un aizsarga Seta Džounsa nesaprašanos, panākdams 2:0.

Trešā perioda 14.minūtē Blue Jackets uzbrucējs Artēmijs Panarins vairākumā ar metienu no neērtās puses vienus vārtus atguva, taču tas bija vienīgais viesu precīzais metiens šajā mačā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas sešas sekundes Sabres uzbrucējs Džeks Aikels ieraidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, nokārtodams mājinieku uzvaru.

"Bijām daudz izturīgāki un izmantojām savas izdevības. Protams, arī Līnuss [Ullmarks] vārtos paveica labu darbu. Atbalstījām viens otru mūsu aizsardzības zonā. Bija brīži, kad viņi izdarīja spiedienu, bet mēs spējām izlauzties. Domāju, ka šī uzvara būs nozīmīga, lai palīdzētu virzīties tālāk," pēc mača teica Okposo.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 12 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un zaudēja savā vienīgajā iemetienā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā tika pie neitrāla lietderības koeficienta, pārtraukdams sēriju, kurā piecos mačos pēc kārtas viņa lietderība bija negatīva -1.

Girgensons šosezon 39 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -5.

Kā vēstīts, šonedēļ Blue Jackets ceturto reizi sezonā uz NHL izsauca latviešu vārtsargu Kivlenieku, nākamajā dienā viņu nosūtot atpakaļ uz farmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Klīvlendas Monsters. Šādas maiņas tiek veiktas, lai Blue Jackets otrais vārtsargs Jūnass Korpisalo tiktu pie spēļu prakses, jo neapstrīdams Kolumbusas vienības pirmais numurs vārtos ir Bobrovskis.

Bufalo klubs ar 31 punktu 44 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet Blue Jackets ar ar 53 punktiem 45 cīņās ir piektā. Visas līgas ieskaitē Sabres apsteidz vienīgi Arizonas Coyotes komandu, kas tikusi pie 26 punktiem.

Sabres nākamo maču aizvadīs vien pēc nedēļas, kad viesosies pie Ņujorkas Rangers.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās Sabres izslēgšanas turnīrā netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi