Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Girgensons atgriežas Sabres zaudējumā, Balcers un Bļugers vēl nedebitē NHL

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pēc vienas spēles izlaišanas svētdien atgriezās Bufalo Sabres vienības rindās, komandai piedzīvojot kārtējo zaudējumu mājās, kamēr Rūdolfs Balcers, kuru svētdien no fārmkluba izsauca Sanhosē Sharks, kā arī uz Pitsburgas Penguins izsauktais Teodors Bļugers vēl nepiedzīvoja savu debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Sabres mājās ar rezultātu 4:5 (1:2, 1:1, 2:2) zaudēja Kolorādo Avalanche komandai, ciešot piekto neveiksmi pēdējos septiņos mačos, piedevām visus mačus zaudējot savā laukumā.

Girgensons slimības dēļ izlaida sestdienas spēli, kurā Sabres viesos ar 4:2 uzvarēja Bostonas Bruins komandu, bet svētdien atgriezās laukumā, darbojoties Bufalo kluba trešajā uzbrucēju virknējumā.

Sabres spēli sāka neveiksmīgi, jo jau 43.sekundē Avalanche uzbrucējs Aleksandrs Kerfūts atklāja rezultātu. Vēl pēc septiņām minūtēm Benuā Pulio atjaunoja līdzsvaru, tomēr Denveras vienība ātri atguva vadību, otrā perioda sākumā pēc Kolina Vilsona metiena panākot arī 3:1.

Laukuma saimnieki 34.minūtē pēc Keisija Nelsona metiena starpību samazināja līdz minimumam, taču pēc tam izgāza trešā perioda pirmo pusi, kurā Avalanche iemeta divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 5:2. Mača beigās Sabres gan centās izglābties, vairākumā izceļoties Raienam O'Reilijam un trīs minūtes pirms trešā perioda beigām precīzi metot arī Evanderam Keinam, tomēr panākt neizšķirtu Bufalo vienība nespēja.

Girgensons spēlēja 11 minūtes un 16 sekundes, no tām minūti un 29 sekundes vairākumā, bet nepilnas trīs minūtes mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Sabres šo maču aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Džeka Aikela, kurš ir izmežģījis potīti, tāpēc pagaidām nenoteiktu laiku nevarēs spēlēt.

Girgensons šosezon 50 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -7.

Bufalo klubs ar 42 punktiem 56 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet Avalanche ar 64 punktiem 55 mačos ir 11.pozīcijā Rietumu konferencē.

Tikmēr Sabres kopējā vērtējumā ir pirmspēdējā pozīcijā, par sešiem punktiem apsteidzot tikai Arizonas Coyotes komandu.

Nākamo spēli Sabres aizvadīs otrdien, uzņemot līgas līdervienību Tampabejas Lightning.

Tikmēr citā mačā Sanhosē Sharks viesos Kalifornijas klubu duelī pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Anaheimas Ducks.

Pirms šī mača Sharks no sava fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanhosē Barracuda izsauca latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, kurš pirmo reizi līdzšinējā karjerā saņēma šādu "paaugstinājumu", tomēr spēles pieteikumā viņš netika iekļauts un NHL vēl nedebitēja.

Sharks spēles 47.minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:2, taču Logans Kutūrs un Timo Meiers spēja panākt izlīdzinājumu, otros vārtus Sanhosē komandai gūstot vien 54 sekundes pirms trešā perioda noslēguma. Papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet "bullīšos" uzvaru Sanhosē komandai atnesa Džo Pavelska un Kutūra realizētie izgājieni.

Sanhosē komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēdējos sešos mačos, ar 68 punktiem 56 mačos ieņemot sesto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka ceturtdien uz NHL tika izsaukts arī Teodors Bļugers, taču arī viņš divos Pitsburgas Penguins mačos sastāvā netika, joprojām gaidot savu debiju NHL. 

Svētdienas agrajā spēlē Penguins ar 4:1 izcīnīja uzvaru Sentluisā, bet savus četrsimtos vārtus karjerā iemeta kapteinis Sidnijs Krosbijs.

Penguins ceturtdien no sava fārmkluba Vilksbāres/Skrentonas Penguins, kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), izsauca Bļugeru, tomēr viņš nākamajos divos mačos palicis rezervē.

Svētdienas spēlē rezultātu atklāja Blues spēlētājs Kails Brodjaks, tomēr jau 21 sekundi vēlāk Krosbijs izlīdzināja rezultātu, bet trešajā periodā viesiem uzvaru nodrošināja Braiena Rasta, Reilija Šīhena un vēl viens Krosbija raidījums, kas bija jau tukšos vārtos.

Zīmīgi, ka Krosbijs nebija guvis vārtus iepriekšējās desmit spēlēs, bet pēdējos 22 mačos bija izcēlies vien trīs reizes. Šosezon viņš atzīmējies 18 reizes, tuvojoties 11.reizei karjerā, kad sezonā iemetis 20 vārtus.

Viņš kļuva par 95.spēlētāju vēsturē, kurš iemetis vismaz 400 vārtus, un sestais starp aktīvajiem spēlētājiem, sekojot Aleksandram Ovečkinam (590), Patrikam Marlo (526), Marianam Hosam (525), Rikam Nešam (433) un Mariānam Gāborīkam (403). Gaborīks šo robežu sasniedza 5.decembrī.

Kā vēstīts, Bļugers šosezon AHL čempionātā 45 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles, būdams Vilksbāres/Skrentonas kluba trešais labākais snaiperis un piektais ražīgākais punktu vācējs. Tāpat viņš ir nopelnījis pozitīvu lietderības rādītāju +10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi