Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

KHL izslēgšanas spēlēs neiekļuvušajām komandām būs jāpiedalās Cerību kausā

Desmit Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, kas neiekļūs Gagarina kausa izcīņā, piedalīsies Cerību kausā, lēmusi līga. Līdz ar to šajā turnīrā, visticamāk, būs jāpiedalās arī Latvijas vienībai Rīgas Dinamo.

Par lēmuma pieņemšanas galveno motīvu kļuvusi vēlme "saglabāt līdzjutēju interesi hokejam, kā arī saglabāt hokejistu sportisko formu un spēļu tonusu, kas īpaši palīdzētu nacionālo valstsvienību kandidātiem". 

Turnīrs risināsies "play-out" formātā un noslēgsies marta beigās. Katrā konferencē šo sacensību izspēle sāksies no pusfināla, bet tā kā Rietumu konferencē ir par divām komandām vairāk, četrām no tām Cerību kauss sāksies ar kvalifikācijas kārtu. 

KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi un izgatavots Cerību kauss, ko saņems uzvarētāji. 

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 45 punktiem 45 spēlēs ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē. Ja šobrīd noslēgtos regulārais čempionāts, rīdziniekiem "play-out" turnīra kvalifikācijas kārtā būs jāsacenšas ar konferences 12.vietā palikušo vienību. Šobrīd 12.vietu ieņem Čehovas Vitjaz hokejisti.

Turnīra kvalifikācijas spēles risināsies 21. un 23.februārī, bet ceturtā finālspēle plānota 20.martā. Komandu sērijas (izņemot kvalifikācijas kārtu) risināsies līdz trim uzvarām, bet katrā sērijā būs maksimāli iespējamas vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pēcspēles metienos.

Kā atzinis KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs, Cerību kausa ieviešanu atbalstījušas "gandrīz visas komandas". Kopējais turnīra balvu fonds būs 50 miljoni rubļu (870 000 latu). Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildus izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi