Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas hokejisti par Soču ceļazīmi cīnīsies bez M.Jasa, Džeriņa un Cibuļska

Trešdienas vakarā pēdējo treniņu Latvijas izlase sāka bez aizsargiem Māra Jasa un Oskara Cibuļska, kā arī uzbrucēja Andra Džeriņa. LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks laikraksta Diena žurnālistam Mārim Zembergam apstiprināja, ka olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā spēlēs tie, kuri uz ledus darbojās pēdējā treniņā - trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji.

Nedaudz vēlāk šāds sastāvs tika apstiprināts oficiāli. Zināms, ka aizsargs Māris Jass būtu iekļuvis sastāvā, tomēr trešdien ārstu veiktās ceļgala pārbaudes pārliecinājušas - nav vērts riskēt. Tāpēc pēdējā brīdī Jass aizvietots ar Kristapu Sotnieku. Tieši šīs maiņas dēļ sastāvu nenosauca solītajā laikā - LHF rīkotajā preses konferencē, bet tikai vakarā pēc treniņa.

"Par pirmo maiņu esam jau tikuši skaidrībā. Tajā spēlēs Karsums, Dārziņš un Sprukts,» Dienai iepriekš atklāja izlases galvenais treneris Teds Nolans. No vienas puses, triecienmaiņā ir sapulcēti visi labākie spēki. No otras puses, Karsums un Dārziņš ir ar labo nūjas satvērienu un vairāk pieraduši spēlēt kreisajā malā. Vienam būs jāpāriet uz labo malu. Otro virknējumu Nolans raksturoja kā speed line, jo tajā iekļauti ātrie uzbrucēji Miķels Rēdlihs, Ronalds Ķēniņš un Roberts Jekimovs. Zinot, ka treneru rīcībā ir vēl trīs centra uzbrucēji Armands Bērziņš, Andris Džeriņš un Vitālijs Pavlovs, pārsteidz Ķēniņa nobīdīšana centrā. Jauniešu komandās Ronalds ir spēlējis centrā, tomēr Šveices virslīgas klubā ZSC Lions viņš ir malējais uzbrucējs. Treniņa laikā Nolana palīgs Toms Kūlens visvairāk uzmanības pievērsa tieši Ķēniņam. Trešajā maiņā Nolans atvēlējis vietu Mikam Indrašim, Armandam Bērziņam un Aleksandram Ņiživijam. Par ceturto maiņu vēl īstas skaidrības neesot. "Cipulis, Pavlovs, Meija, varbūt Štāls..."

Aizsardzībā pēc vingrinājumiem varēja izlobīt, ka veidojas šādi trīs pāri: Oskars Bārtulis - Georgijs Pujacs, Artūrs Kulda - Krišjānis Rēdlihs, Sandis Ozoliņš - Arvīds Reķis. Kā septītais aizsargs pieteikts Sotnieks.

Turnīrā par vienīgo ceļazīmi uz Soču Olimpiādi Latvijas izlases pretinieki būs Lielbritānijas (7.02 plkst. 19.30), Kazahstānas (8.02 plkst. 19.30) un Francijas (10.02 plkst.17) izlases. Visas spēles norisināsies Arēnā Rīga.

Identiskā turnīrā Dānijā laukuma saimnieki sacentīsies ar Baltkrievijas, Slovēnijas un Ukrainas izlasēm. Tikmēr vēl vienā turnīrā Vācijā olimpisko ceļazīmi sadalīs vācieši, Austrija, Itālija un Nīderlande.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas Jugra, KHL), Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija);

aizsargi - Georgijs Pujacs (Omskas Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas Donbass, KHL), Artūrs Kulda (Novosibirskas Sibirj, KHL), , Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, (visi- Rīgas Dinamo), Sandis Ozoliņš (Mitišču Atlant, KHL);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas Lokomotiv, KHL), Jānis Sprukts (Maskavas CSKA, KHL), Lauris Dārziņš (Kazaņas Ak Bars, KHL), Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs (abi - Prāgas Lev, KHL), Roberts Jekimovs (Lāpenrantas SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš (Kijevas Kompanjon, Ukraina), Juris Štāls (Poprad, Slovākija), Mārtiņš Karsums, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gints Meija (visi - Rīgas Dinamo).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

OS kvalifikācija

7.02 15:30 Francija - Kazahstāna
7.02 19:30 Latvija - Lielbritānija
8.02 15:30 Francija - Lielbritānija
8.02 19:30 Kazahstāna - Latvija
10.02 13:00 Lielbritānija - Kazahstāna
10.02 17:00 Latvija - Francija

Visas spēles notiks Arēnā Rīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi