Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas Dinamo vadība Irbes izteikumu publicēšanu uzskata par kampaņu pret Latvijas hokeju

Plašsaziņas līdzekļos publicētie Artūra Irbes izteikumi par viņa distancēšanos no Rīgas "Dinamo" ideoloģisku apsvērumu dēļ ir aizsākums kampaņai pret Latvijas hokeju un kluba prestiža graušana, uzskata a/s "Rīgas Dinamo" vadība.

Rīgas "Dinamo" veiksmīga dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ir kā dadzis acīs tiem, kuriem ir svešas Latvijas intereses, teikts kluba mājaslapā publicētajā atklātajā vēstulē. "Dinamo" vadība uzskata, ka Irbes intervijas publicēšana žurnālā "Ir" ar tai sekojušu citu mediju reakciju iezīmē plašāku ideoloģizētu kampaņu, kas vērsta pret Latvijas hokeju un Rīgas "Dinamo".

Līdz ar "Dinamo" iesaistīšanos KHL Latvijas hokejs ir ieguvis jaunu elpu, cīnoties ar stipriem Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas klubiem, vienlaicīgi ceļot Latvijas sportu un visu Latvijas iedzīvotāju pašapziņu, pausts paziņojumā. Hokejs tajā nodēvēts par pozitīva cīņu un sacensību, kur nav ienaidnieka, bet ir pretinieka komanda.

"Uz ledus nav politikas un nav ideoloģijas, uz ledus ir spēle. Hokejs ir Rīgas "Dinamo" vienīgā ideoloģija," sludināja "Dinamo Rīga" padome, saskatot kādu nenosauktu spēku vēlmi graut Latvijas cilvēku vienotību un īsteno patriotismu.

Paziņojumā hokejs nodēvēts par vienu no Latvijas patriotisma balstiem, bet centieni vājināt Rīgas "Dinamo",- par stipra balsta graušanu. Tie, kas grib iestāstīt, ka latviešiem hokejs nav vajadzīgs, neesot tautas draugi.

Irbe žurnālam "Ir" stāstīja, ka savulaik no Rīgas "Dinamo" distancējās ideoloģisku apsvērumu dēļ. Irbe neredzēja iespēju strādāt kopā ar "Dinamo" vadību, ar kuru viņam nebija pa ceļam. Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem sprieda, ka Rīgas "Dinamo" skatiens ir vērsts uz Austrumiem, un kluba izveidošana zināmā mērā ir PR projekts Krievijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi