Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Štāls: Mūsu mērķis ir uzvarēt visās trijās spēlēs

Latvijas hokeja izlases mērķis olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā ir uzvarēt visus trīs mačus, atzina valstsvienības uzbrucējs Juris Štāls.

Kā zināms, Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 6:2 pārspēja Lielbritāniju, bet ceturtdien spraigā cīņā ar 3:2 uzvarēja Kazahstānas komandu.

Sacensību pēdējo maču Latvijas hokejisti aizvadīs šodien pret Franciju. Pēc Štāla domām, tā būs viena no turnīra svarīgākajām spēlēm.

"Spēle ar frančiem būs ļoti grūta, viņi cīnīsies līdz pēdējam. Mūsu uzdevums ir izcīnīt uzvaras visās trijās spēlēs, tādēļ tieši šis mačs būs viens no svarīgākajiem," sacīja Štāls.

Maču pret Kazahstānu Latvijas izlase sāka ļoti veiksmīgi, jau pirmās trešdaļas sākumā īsā laikā gūstot divus vārtus, taču turpinājums nebija tik pārliecinošs.

"Hokejs ar to arī ir interesants. Jāspēlē ir visas 60 minūtes," par mača gaitu sacīja uzbrucējs. "Kopumā tam, kā viņi spēlē, bijām gatavojušies. Neko īpaši viņi savā taktiskajā zīmējumā cīņas gaitā neizmainīja. Ja mums būtu mazāk noraidījumu, arī būtu citādi. Tāpat pirmie gūtie vārti viņiem iedeva emocionālu grūdienu, jo tur palīdzēja arī veiksme."

Pirms izšķirošās spēles trešdaļas komandas galvenais treneris Teds Nolans aicinājis hokejistus aktīvi spēlēt pretinieku aizsardzības zonā.

"Treneris lika spēlēt aktīvi viņu zonā, lai rastos iespēja gūt vārtus vairākumā. Tanī brīdī rezultāts bija neizšķirts 2:2, mums nebija kur atkāpties. Paldies Dievam, ka jau pats trešdaļas sākums izvērtās mums tik veiksmīgs - Jānis Sprukts atņēma ripu Kevinam Dalmenam un Lauris Dārziņš guva uzvaras vārtus," pastāstīja hokejists.

Vaicāts par saviem pirmās trešdaļas sākumā gūtajiem vārtiem, Štāls atklāja, ka palīdzējusi arī veiksme.

"Redzēju, ka Arvīds Reķis ir brīvs uz zilās līnijas, viņš izdarīja metienu, kas trāpīja Gintam Meijam pa biksēm. Sekoja veiksmīgs rikošets, biju pirmais pie ripas vārtu priekšā un iemetu," situāciju atcerējās spēlētājs. "Treneris Nolans no visām četrām spēlētāju maiņām prasa ātru un agresīvu spēli. Kaut gan sagatavošanās posms šim spēlēm bija ļoti īss, visi spēlētāji viens otru zina. Arī mēs ar Meiju un Mārtiņu Cipuli viens otram palīdzam, un tādā veidā tā sapratne veidojas."

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi