Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Žoltoka piemiņas turnīrā plāno izvērtēt lielāko daļu Latvijas U-20 hokeja izlases kandidātu

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns šonedēļ plāno izvērtēt lielāko daļu hokejistu, kas varētu pretendēt gadumijā spēlēt U-20 pasaules čempionātā.

Treniņnometnē un trijās turnīra dienās Rīgā plānots pārbaudīt 28 hokejistus, bet vēl piecus vai sešus kandidātus izvērtēs vēlāk sezonas gaitā, atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, žurnālistiem pirmdien teica Miļuns. Pēc spēlēm Žoltoka turnīrā ar Baltkrievijas un Norvēģijas vienaudžiem, kā arī Krievijas U-18 izlasi nākamā pārbaude Latvijas U-20 hokejistiem būs novembrī četru valstu turnīrā Baltkrievijā.

"Ceru, ka mums nepaslīdēs garām neviens [hokejists], kas varētu reāli pretendēt uz dalību [U-20] pasaules čempionātā," uzsvēra treneris.

Miļuns jaunajiem hokejistiem jau atgādinājis, ka vienīgo reizi, kad Latvijas U-20 izlasei izdevās noturēties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, tā 2008.gadā uzvarēja arī Žoltoka piemiņas turnīrā. Tas Latvijas U-20 izlasei būšot labs atgādinājums "Volvo" sporta centra ledus hallē cīnīties par uzvaru Žoltoka turnīrā.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks uzsvēra Žoltoka turnīra nozīmīgumu sportiskā aspektā, jo tas būs ievads U-20 izlases gatavošanās darbā pasaules čempionātam. Baldonieks U-20 izlases sastāvā grib ieraudzīt arī atbilstoša līmeņa kandidātus, kurus varētu atlasīt kā atbilstošus Latvijas valstsvienības līmenim.

Baldonieks nešaubās, ka Miļuns būs Latvijas U-20 izlases galvenais treneris arī pasaules čempionātā, kas decembra beigās sāksies Kanādā. Ja arī pagaidām nav līdz galam skaidra valstsvienības jaunā galvenā trenera Teda Nolana loma U-20 izlasē, no viņa kā kanādieša noteikti gaidīs vērtīgus padomus U-20 hokejistu sagatavošanā, taču tas neietekmē Miļuna vietu komandas vadībā, piebilda LHF ģenerālsekretārs.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane informēja, ka Žoltoka piemiņas turnīru finansē tikai LHF un Rīgas dome, kas sacensībām atvēlējusi 9200 latu. Aldermane solīja, ka Rīgas dome arī turpmāk atbalstīs jauniešu un junioru sportu, tādēļ nākamā gada budžetā izskatīs iespēju Žoltoka turnīram nodrošināt tikpat lielu finansējumu. Aldermane mudināja pašvaldības vērsties Izglītības un zinātnes ministrijā, lai tik nozīmīgām sacensībām kā Žoltoka piemiņas turnīrs nodrošinātu arī valsts atbalstu.

Žoltoka piemiņas turnīrs tradicionāli augusta beigās notiek kopš 2005. gada un risināsies septīto reizi. Būdams viens no Latvijas visu laiku izcilākajiem hokejistiem, Žoltoks mūžībā aizgāja 2004. gada 3. novembrī spēles laikā Minskā, mirstot ar sirds mazspēju.

Turnīru Latvijas U-20 izlase sāks otrdien pret Baltkrievijas vienaudžiem, trešdien mājinieki spēlēs ar Krievijas U-18 izlasi, bet ceturtdien mērosies spēkiem ar Norvēģijas U-20 hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs:

23.augusts
plkst. 12.40 Krievija U-18–Norvēģija U-20
plkst. 16.10 Latvija U-20–Baltkrievija U-20
24.augusts
plkst. 12.40 Norvēģija U-20–Baltkrievija U-20
plkst. 16.10 Krievija U-18–Latvija U-20
25.augusts
plkst. 12.40 Baltkrievija U-20–Krievija U-18
plkst. 16.10 Latvija U-20–Norvēģija U-20

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi