Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Feldmanis izcīna uzvaru Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā

Latvijas čempionāta otrajā posmā, kas svētdien norisinājās rallija “Liepāja-Ventspils” ietvaros, uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja latviešu pilots Jānis Feldmanis ar “Mitsubishi Lancer EVO X”.

Rallija pirmajās divās dienās norisinājās cīņa par LRČ pirmā posma ieskaites punktiem, bet svētdien jau sacensības atsākās no jauna, jo tika aizvadīts čempionāta otrais posms. Bija jāveic seši ātrumposmi.

Pēc pirmā no tiem vadību bija pārņēmis Latvijas komandas SRT pilots Vasīlijs Grjazins (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) no Krievijas, kurš startā ar Latvijas licenci. Pēc otrā “dopa” vadību kopējā ieskaitē ieguva igaunis Timmu Korge (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), bet Jāņa Feldmaņa pilotētā ekipāža līderpozīcijā izvirzījās pēc SS3, kad Korge izstājās ar salūzušu dzinēju.

Pēc ceturtā ātrumposma uz otro vietu pacēlās LRČ pirmā posma uzvarētājs krievs Aleksejs Lukjaņuks (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kurš tobrīd zaudēja tikai 4 sekundes un skaidri sevi pieteica uz uzvaru arī šajā posmā. Taču jau piektajā ātrumposmā sportists izlidoja no trases un mašīnas bojājumu dēļ izstājās.

Rezultātā uz otro vietu pacēlās Grjazins, kurš to noturēja arī pēdējā superspeciālajā ātrumposmā Ventspilī. Trešais kopējā vērtējumā finišēja pašmāju sportists Mārtiņš Svilis (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), kurš tikai pēdējā superspeciālajā “dopā” apsteidza igauni Raineru Ausu (“Mitsubishi Lancer Evo IX”).

Tikmēr arī šajā reizē bez punktiem palika spēcīgā Jāņa Vorobjova (“Mitsubishi Lancer EVO X”) ekipāža. Sportists bija sestais absolūti un trešais N4 klasē, kad SS5 tika pārsista riepa un zaudētas gandrīz 14 minūtes.

Aplūkojot rezultātus pa klasēm, pirmo divu vietu ieguvējiem absolūtajā ieskaitē, Feldmanim un Grjazinam, pirmās vietas arī R4 vērtējumā, kamēr trešais palika lietuvietis Roks Kvaraciejs (“Mitsubishi Lancer Evo X”).

N4 grupā uzvara jau pieminētajam Ausam, otrā vieta, atpalieko 57 sekundes, citam igaunim Raulam Jētsam (“Mitsubishi Lancer Evo X”), bet trešo vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Aivis Egle (“Mitsubishi Lancer Evo X”). N4 klase ir vienīgā, kurā pie uzvarām LRČ otrajā posmā netika latvieši.

A+ klasē arī šodien nepārspēts bija Svilis, kurš 15 sekundes aiz sevis atstāja Raimondu Kisielu (“Mini John Cooper Works RRC”), bet trešo vietu ieguva krievu pilots Jurijs Aršavinskis (“Mitsubishi Lancer Evo VIII “).

Visbeidzot divu riteņu piedziņas klasē R2 dubultuzvara “Okartes Autosporta Akadēmijas” komandai. Pirmais LRČ otrajā posmā bija Emīls Blūms (“Ford Fiesta”), kuram naktī tika nomainīta ātrumkārba un viņš neturpināja cīņu Eiropas čempionāta ieskaitē, bet tikai 3.1 sekundi no uzvarētāja atpalika Ralfs Sirmacis (“Ford Fiesta”). Trešo vietu izcīnīja lietuvietis Edvīns Rudaitis (“Ford Fiesta”).

LRČ otrā posma rezultāti

1. Jānis Feldmanis (Mitsubishi Lancer Evo X, R4) 1:00:41.7
2. Vasīlijs Grjazins (Mitsubishi Lancer Evo IX, R4) +17.5
3. Mārtiņš Svilis (Mitsubishi Lancer Evo VIII, A+) +53.7
4. Rainers Auss (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) +54.4
5. Raimonds Kisiels (Mini John Cooper Works RRC, A+) +1:09.1
6. Rauls Jētss (Mitsubishi Lancer Evo X, N4) +1:51.8
7. Roks Kvaraciejs (Mitsubishi Lancer Evo X, R4) +2:01.4
8. Aivis Egle (Mitsubishi Lancer Evo X, N4) +2:11.4
9. Tarass Kravčenko (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) +2:53.4
10. Rolands Mēnesis (Mitsubishi Lancer Evo, N4) +3:10.6

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi