Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ieguvēji - Alonso un McLaren

Otrā Lūisa Hamiltona uzvara šosezon, trešā - Ungārijā (visos trīs gadījumos otrais aiz brita finišēja tieši Kimi Reikenens) un 19. - Pirmās formulas karjerā. Tomēr pats galvenais šajā panākumā bija tas, ka McLaren var doties vasaras brīvdienās ar labi padarīta darba sajūtu - komanda atkal ir konkurētspējīga, un, iespējams, MP4-27 modelis atkal ir ātrākais, kā tas bija pašā sezonas sākumā.

Par spīti pieticīgajai piektajai vietai Ungārijā, tikpat labā garastāvoklī brīvdienas varēs izbaudīt Fernando Alonso, kurš savu pārsvaru kopvērtējumā ir palielinājis līdz 44 punktiem. Viņa tuvākais sekotājs Marks Vebers finišēja vēl zemākā pozīcijā, turklāt, no Alonso pozīcijām raugoties, Hamiltona atgriešanās starp ātrākajiem pilotiem var būt pat izdevīga, jo tādējādi pretendentu uz uzvaru un pjedestālu kļūst vairāk un viņi viens otram atņems vērtīgos punktus, ļaujot Alonso turpināt plūkt stabilitātes augļus.

Ungārijas GP nebija visai tipiskas 2012. gada sezonas sacīkstes. Kur apdzīšanas festivāls, kur strauji dilstošo riepu upuri un straujās pozīciju maiņas pēdējos apļos? Hungaroring trasē mēs redzējām sacīksti, kas varētu būt tipiska pirms trijām sezonām, kad gandrīz visu izšķir stratēģija, boksu apmeklējumu skaits un spēja pareizi reaģēt uz tiešo konkurentu gājieniem. Vispirms pie vainas jau ir šaurā, lēnā, līkumotā trase, kurā ir viena ideālā trajektorija un viena apdzīšanas vieta. Šoreiz arī DRS sistēma īpaši neglāba un apdzīšanas vadošo pilotu starpā bija ļoti maz - arī komandas savu stratēģiju būvēja uz boksu apmeklējumu rēķina. Otrs iemesls nenoliedzami ir riepas, kuras sezonas pirmajā daļā nodrošināja mums tik tīkamo haosu sacīkstēs un pilotu snieguma ievērojamās atšķirības. Apdzīšanas festivāls nebūs mūžīgs, un sezonas gaitā komandas pamazām atminēs Pirelli riepu noslēpumus. Pēc desmit posmiem savāktie dati par riepu uzvedību ļauj vadošajām komandām krietni precīzāk prognozēt to snieguma un izturības korelāciju un tādējādi izvairīties no rupjām kļūdām. Atlikušajā sezonas daļā sacīkstes kļūs nedaudz prognozējamākas, bet noteikti ne garlaicīgākas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi