Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Statistika pirms Bahreinas GP [Video]

Bahreinas GP nedēļa ir laiks, kad visa pasaule pēkšņi atceras par revolucionāro kustību Persijas līča valstī.

Grand Prix nedēļas nogales laikā valdošā vara centīsies parādīt, ka valstī viss ir kārtbā un protesti nenotiek, kamēr opozīcija darīs visu, lai Pasaule pamanītu viņu aktivitātes. Lai arī Formula 1 šajā situācijā neviļus ir ķīlnieku lomā, mēs centīsiemies baudīt notikumus Sakiras trasē.

Līdz šim Bahreinā ir notikušas astoņas Grand Prix sacīkstes, no kurām četrās uzvaras ir izcīnītas no pirmās starta pozīcijas un tikai vienu reizi no otrās vietas – 2008.gadā to izdarīja Felipe Masa.

Kopumā pieci piloti ir izcīnījuši uzvaras Bahreinā un tikai divi vairākas reizes: Felipe Masa 2007. un 2008.gadā, kā arī Fernando Alonso 2005., 2006. un 2010.gadā. Ne velti tieši “Ferrari” komanda ir bijusi pati veiksmīgākā šajā trasē – 4 uzvaras.

Marks Vēbers Bahreinā startēs savā 200-tajā Grand Prix sacīkstē. Viņa 100-tā sacīkste notika 2007.gadā Beļģijā, kur no pirmās starta pozīcijas uzvarēja Kimi Raikonens. Ja svētdien izdosies uzvarēt Vēberam, viņam tas būs 10tais panākums karjerā. Bahreinas GP tāpat var kļūt par vietu, kur Džensons Batons izcīnīs savu 50-to pjedestālu, bet Fernando Alonso savu 20-to ātrāko apli.

Ātrākais aplis “Bahrain International Circuit” pieder Mihaelam Šūmaheram, kurš 2004.gadā ar “Ferrari F2004″ uzrādīja ātrākos apļa laikus gandrīz visās čempionāta trasēs un joprojām septiņās no tām, kas atrodamas arī 2013.gada kalendārā, rekords ir saglabājies. Bahreinas trases apļa rekords ir 1:30.252s ar vidējo ātrumu 216 km/h.

Bahreinā ļoti populāras ir kamieļu skriešanās sacensības. Kamielis sprinta brīdī var sasniegt 65 km/h lielu ātrumu, bet stundu var noskriet ar ātrumu 40 km/h. Kamielis Bahreinas trasi veiktu 8 minūtēs un septiņās sekundēs.

Pirelli apskats pirms Bahreinas GP

Info: F1statblog.co.uk

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi