Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Vitmāršs: Svaidīšanās ar naudu Formulā 1 ir beigusies

“McLaren” komandas boss Martins Vitmāršs ir pārliecināts, ka Formulā 1 beidzot pagājis tas laiks, kad dominēja greznas mašīnu prezentācijas, lielas motormājas un milzīgas algas.

2013. gada F1 bolīdu prezentācijas noritēja bez īpašiem pārsteigumiem un visas komandas savus jaunos agregātus atrādīja vai nu savās rūpnīcās, vai Heresas trasē Spānijā, kur brīdi vēlāk uzsāka oficiālos testu braucienus. Ja vēl pirms vairākiem gadiem pezentāciju rīkošanai tika tērētas milzīgas naudas summas, tad tagad to vairs nedara neviens.

“Mēs bijām pieraduši runāt par motormājām, pilotu un inženieru algām, par komandas vadītāju atalgojumu,” intervijā portālam “autosport.com” stāsta Vitmāršs. “Astoņdesmitajiem gadiem bija raksturīgas pārmērības un toreiz tā bija viena no F1 vērtībām. Šādas pārmērības bija vērojamas vairākas desmitgades, taču tagad esam izauguši un sapratuši, ka tas šim sportam vairs nav saistoši.”

Viņš turpina: “Tagad visi sapot, ka svarīga ir efektivitāte, kas nozīmē resursu ierobežošanu. Tā vietā, lai teiktu, ka nepieciešami trīs vēja tuneļi un 100 papildus inženieri, tagad komandas domā, ko vēl vairāk var paveikt ar jau esošajiem resursiem. Diskusijas kļuvušas daudz veselīgākas.”

Lai gan pēdējos gados daudz darīts, lai samazinātu izmaksas Formulā 1, joprojām čempionāts finansiālās problēmas līdz galam nav atrisinājis. Pēc 2012. gada sezonas HRT komanda naudas trūkuma dēļ bija spiesta pārtraukt savu darbību, bet neviena sacīkšu trase nav spējusi atrast gana daudz naudas, lai aizpildītu brīvo 20. vietu 2013. gada F1 kalendārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi