Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Arī pieredzējusī igauniete Kanepi sasniedz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu

Pieredzējusī igauņu tenisiste Kaija Kanepi, turpinot galvu reibinošu turnīru, pirmdien ASV atklātajā čempionātā pārliecinoši ar 6-4, 6-4 uzvarēja iepriekšējā kārtā Aļonu Ostapenko uzvarējušo Darju Kasatkinu, sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu.

Kanepi, kura pasaules rangā šobrīd ir vien 418.vietā, jo pērn sezonas otrajā pusē nespēlēja veselības problēmu dēļ, turnīrā izcīnīja septīto panākumu, jo sacensības viņa sāka vēl no kvalifikācijas.

Igauniete panākumu guva pusotru stundu ilgušā mačā, katrā no setiem pa trim reizēm gūstot punktu pretinieces servē. Kasatkina sestdien trešās kārtas cīņā ar 6-3, 6-2 uzvarēja turnīra 12.numuru Aļonu Ostapenko, kura spēles dienā nejutās labi, nespējot parādīt savbu labāko spēli.

Patlaban 32 gadus vecā Kanepi ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi otro reizi karjerā, jo to spēja arī 2010.gadā, bet Grand Slam turnīru labāko astoņu vidū viņa tikusi sesto reizi.

Zīmīgi, ka Kanepi ir vien otrā kvalifikācijas turnīra dalībniece ASV čempionāta vēsturē, kurā vēlāk tikusi līdz ceturtdaļfinālam.

Kanepi, kura karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulus, 2012.gadā bija ranga 15.vietā. Pērn tenisistei radās nopietnas veselības problēmas, tāpēc viņa no jūnija nespēlēja, kortā atgriežoties pēc gada pauzes.

ASV atklātais čempionāts viņai ir tikai trešais WTA turnīrs šosezon, bet pirmais, kurā viņa iekļuvusi pamatsacensībās, jo Vimbldonas čempionātā igauniete apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā. Tiesa, viņa šosezon uzvarējusi divos zemākas raudzes ITF sērijas turnīros.

Ceturtdaļfinālā Kanepi spēlēs pret ukrainietes Jeļines Svitoļinas un amerikānietes Medisonas Kīzas dueļa uzvarētāju.

Tāpat labāko astoņu skaitā tika ar 20.numuru izliktā amerikāniete Koko Vandeveja, kura ar 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja pieredzējušo Luciji Šafāržovu no Čehijas.

Vandeveja nākamajā kārtā tiksies ar ranga līderi Karolīnu Plīškova no Čehijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka turnīrā ar pirmo numuru izliktā Plīškova astotdaļfinālā 48 minūšu laikā ar 6-1, 6-0 sagrāva amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura rangā ir 91.vietā.

Breidija vienīgo punktu guva pirmā seta piektajā geimā, lai gan pirms tam tajā arī atspēlēja divas breikbumbas. Zīmīgi, ka otrajā setā amerikāniete uzvarēja vien septiņās izspēlēs.

"Spēlēju labi, jo nevēlējos atkārtot iepriekšējā cīņā piedzīvoto, kad nācās atspēlēt mačbumbu," atzina Plīškova.

Breidija šosezon WTA turnīros ir izcīnījusi tikai septiņas uzvaras, taču tās visas bijušas Grand Slam turnīros.

Jau vēstīts, ka Plīškova iepriekšējā spēlē pret ķīnieti Šuai Džanu no Ķīnas, kura ir ranga 26.rakete, atspēlēja vienu mačbumbu, pēc tam svinot panākumu trīs setu mačā.

Pērn Plīškova tika līdz ASV atklātā čempionāta finālam, kurā zaudēja, tāpēc viņai, lai saglabātu ranga līderes godu, jāatkārto šis panākums. Tāpat šobrīd uz pasaules ranga līderes godu pretendē arī jau turnīru noslēgusī spāniete Garvinje Mugurusa un ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura par ranga līderi kļūs, ja aizkļūs līdz pusfinālam, bet Plīškova netiks finālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien ceturtdaļfinālu sasniedza Anastasija Sevastova, kura ar 5-7, 6-4, 6-2 uzvarēja pieckārtējo Grand Slam turnīru uzvarētāju Mariju Šarapovu no Krievijas.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir 83.vietā.

Sevastovai šī ir veiksmīgākā sezona karjerā, kas izpaužas arī pasaules rangā. Kopš februāra Latvijas tenisiste tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā un jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi