Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Gulbis ATP rangā pakāpjas par vēl vienu vietu; Mārtiņam Podžum jauns rekords

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par vēl vienu vietu un ieņem 145.pozīciju, kamēr Mārtiņš Podžus sasniedzis jaunu karjeras rekordu un atrodams 434.vietā.

Gulbis pēdējo spēli aizvadīja septembrī, kad zaudēja Čendu ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet iepriekš viņš piedzīvoja neveiksmi Gaosjunas Challenger turnīra ceturtdaļfinālā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi. Tiesa, augustā latvietis pārāk bieži nespēlēja.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā ir Mārtiņš Podžus, kurš par 35 vietām pakāpies uz 434.pozīciju, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Pēc uzvaras Suboticas Futures turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu.

Iepriekšējais rekords viņam bija 437.vieta, kas tika sasniegta pirms trim gadiem.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš par 17 vietām atkāpies uz 1378.pozīciju. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš zaudējis 19 vietas un ir 1464.pozīcijā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš zaudējuši desmit vietas un šobrīd atrodas dalītā 1716.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir zaudējis 11 vietas un atrodas 1959.pozīcijā.

Pasaules ranga desmitniekā notikusi viena izmaiņa. Līderpozīciju joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, bet viņam seko titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Trešo vietu ieņem serbs Novaks Džokovičs, kurš septembrī trešo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Tikmēr ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet aiz viņa seko vācietis Aleksandrs Zverevs.

Tālāk atrodas horvāts Marins Čiličs, bet septītais ir austrietis Dominiks Tīms, kamēr uz astoto vietu pakāpies Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, devītais tagad ir bulgārs Grigors Dimitrovs, bet labāko desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Aizvadītajā nedēļā Pekinas ATP World Tour 500 turnīrā uzvarēja gruzīns Nikolozs Basilašvili, kurš par 11 vietām pakāpies uz 23.pozīciju, bet tādas pašas raudzes sacensībās Tokijā pie titula tika krievs Daniils Medvedevs, kurš par desmit vietām pacēlies uz 22.pozīciju.

Šajā nedēļā Šanhajā norisināsies Masters 1000 sērijas turnīrs.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis zaudējis 108 vietas un ieņem 443.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 945.vietā, pakāpjoties par 113 pozīcijām. Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1326.vietu, Grīnvalds ir 1343.pozīcijā, bet J.Podžus ir atrodams ranga 1572.vietā, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1581.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi