Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Neveiksmīgi spēlējošais Gulbis turpina strauju lejupslīdi pasaules rangā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis vēl 18 vietas un tagad ieņem vien 225.pozīciju.

Tik zemu pasaules rangā Gulbis nav bijis kopš savas profesionālās karjeras pirmsākumiem jeb no 2006.gada. Pagājušajā nedēļā viņš izkrita no labāko divsimtnieka, turklāt kājas traumas dēļ viņš atsauca dalību divos Challenger raudzes turnīros.

Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas. Ja pirmajā mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos piecos piedzīvojis zaudējumu.

Gulbja karjeras labākais rezultāts tika sasniegts pirms nepilniem trim gadiem, kad viņš aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam un iekļuva pasaules ranga labāko desmitniekā. Tiesa, kopš tā laika latvietis ar lielisku sniegumu nav priecējis un pasaules vadošo tenisistu sarakstā piedzīvojis ievērojamu kritumu.

Tikmēr valsts otrā rakete Miķelis Lībietis zaudējis četras vietas un ieņem 462.pozīciju, savukārt Mārtiņš Podžus pakāpies par 32 pozīcijām uz 851.vietu.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 922.pozīciju, tikmēr Rūdolfs Mednis atrodas 1560.vietā, kamēr Rihards Emuliņš meklējams 1645.pozīcijā. Savukārt Jānis Podžus nokritis līdz 1938.vietai, kamēr Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2091.pozīcijā.

Tikmēr pirmo vietu ATP rangā joprojām ieņem brits Endijs Marejs, kuram seko pēdējā laikā ne pārāk labi spēlējošais serbs Novāks Džokovičs, kamēr trešais ir Šveices tenisists Stans Vavrinka.

Ceturto vietu ieņem pieredzējušais spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers, kamēr sestais joprojām ir Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs. Septītais ir austrietis Dominiks Tīms, kamēr astotais ir horvāts Marins Čiličs, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori.

Savukārt desmitais tagad ir Vācijas talants Aleksandrs Zverevs. Tikai 20 gadus vecais tenisists uzstādījis jaunu karjeras rekordu, pakāpjoties no 17.vietas. Tas viss izdevies, jo viņš svētdien negaidīti Romas ATP Masters 1000 turnīra finālā 6-4, 6-3 pārspēja pasaules otro raketi Džokoviču, tiekot pie karjeras nozīmīgākā titula.

Neilgi pēc svētdienas mača Džokovičs oficiāli paziņoja, ka par viņa treneri kļuvis ASV tenisa leģenda Andrē Agasi.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis 18 vietas un tagad ieņem 288.pozīciju, Stabiņš ir 1056.vietā, kuram 1140.pozīcijā seko Mednis. Savukārt 1289.vietā ir J.Podžus, kamēr M.Podžus ieņem 1305.pozīciju, bet 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1488.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi