Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

808 PureView ar 41 megapikseļu izšķirtspējas kameru – tagad arī pie mums

No šodienas Latvijā pieejams Nokia PureView 808 mobilais telefons, kura kamerai ir prātu mulsinoša 41 MPix izšķirtspēja.

Protams, vienmēr var jautāt, cik ērti ir mobilajā telefonā darboties ar milzīga izmēra attēliem, taču jāpiemetina, ka ar Nokia PureView 808 noklusējuma režīmā iegūstam tāda paša faila izmēra attēlu, kā ar 5 vai 8 MPix kamertelefonu – visa maģija slēpjas PureView attēla apstrādes tehnoloģijā, kura no vairākiem pikseļiem ar viltīgu algoritmu palīdzību izrēķina vienu. Otrs pluss – kvalitāti nepasliktinoša attēla mērogmaiņa, piemēram, 5 MPix režīmā varam pietuvināt 2,8 x, nezaudējot attēla kvalitāti.

Mīnuss – uzrādītais F2.8 ir mānīgs – tās pašas PureView tehnoloģijas dēļ mēs nevarēsim iegūt tik kāroto seklo attēla dziļumu, kādu varētu gaidīt no tik liela izmēra (nav tālu līdz Nikon CX formātam) sensora un F2.8 Carl Zeisso ptikas.

Labākam priekšstatam par to, ko nozīmē šādas izšķirtspējas kamera mobilajā telefonā, apskatiet ar to uzņemtās fotogrāfijas.

Nokia raksta savā preses relīzē raksta lūk, ko:

Nokia Latvija paziņo, ka Nokia 808 PureView viedtālrunis ar 41 megapikseļu sensoru ir pieejams Latvijas tirgū. Tas nodrošina vislabāko ar tālruni uzņemto fotoattēlu kvalitāti.

Nokia 808 PureView ir aprīkots ar labāko tālruņa fotokameru – tam ir Carl Zeiss objektīvs, 41 megapikseļu sensors un jaunā Nokia PureView tehnoloģija, kas arī tuvāko gadu laikā Nokia produktos nodrošinās augstākās klases fotogrāfiju uzņemšanas funkcijas un iespējas. Tam ir arī NFC (Near Field Communication) bezvadu tehnoloģija, kas ļauj viegli dalīties ar attēliem un video starp ierīcēm vai savienot to ar aksesuāriem (piemēram, austiņām vai Nokia Play 360° skaļruni) vienkārši pieliekot tās vienu pie otras.

Kopš Nokia PureView prezetnēšanas šī gada februārī tas ir saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp arī “Best Mobile Device” titulu Mobile World Congress 2012, kā arī “Best Imaging Innovation” apbalvojumu no TIPA.

“PureView tehnoloģija ir revolūcija foto un video uzņemšanas jomā viedtālruņu tirgū, un Nokia 808 PureView lietotāji varēs uzņemt līdz šim nepieredzēti labus attēlus un video ar savu tālruni,” saka Aivars Krauklis, Nokia Latvija mobilo tālruņu tirdzniecības vadītājs. “Mēs turpināsim attīstīt PureView tehnoloģiju, un arī mūsu turpmākie tālruņi ieviesīs jaunus standartus šajā jomā.”

Nokia 808 PureView viedtālrunis aprīkots ar augstas izšķirtspējas 41 megapikseļu sensoru, Carl Zeiss optiku un Nokia izstrādātu pikseļu iztveršanas tehnoloģiju. Šo tehnoloģiju kombinācija nodrošina neticami asu, detalizētu attēlu uzņemšanu, lielisku kameras darbību zema apgaismojuma apstākļos un iespēju saglabāt attēlus kompaktos izmēros, lai dalītos ar tiem sociālajos tīklos, MMS vai pārsūtītu ar e-pasta starpniecību. Tas atbalsta arī full HD 1080p video uzņemšanu un atskaņošanu, kā arī nevainojamu skaņas ierakstīšanu, pateicoties Nokia Rich Recording funkcijai.

Nokia 808 PureView aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena: 425Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko